Aranykorong

<p>"Én Gáboríknak adtam volna a trófeát” – jegyezte meg Marián Hossa a 11. Aranykorong-díj átadásán. A Stanley-kupáról csak hajszállal lemaradt 29 éves játékos vitte el a pálmát két kategóriában, ő lett a szlovák jégkorongsport legjobb támadója, és övé lett a legjobb jégkorongozót megillető fődíj is, amelyet szombaton este a pozsonyi Nemzeti Színház régi épületében adtak át.</p>

"Én Gáboríknak adtam volna a trófeát” – jegyezte meg Marián Hossa a 11. Aranykorong-díj átadásán. A Stanley-kupáról csak hajszállal lemaradt 29 éves játékos vitte el a pálmát két kategóriában, ő lett a szlovák jégkorongsport legjobb támadója, és övé lett a legjobb jégkorongozót megillető fődíj is, amelyet szombaton este a pozsonyi Nemzeti Színház régi épületében adtak át. Ez utóbbiban zsinórban harmadszor nyert 2006 és 2007 után. Peter Bondra és Miroslav Šatan volt az, akinek sikerült a tripla, de egyiknek sem megszakítás nélkül. Ez is igazolja, hogy Marián Hossa fantasztikus három évet tud maga után. A szlovák válogatott volt kapitányának a fia, bár nem ismételte meg az NHL alapszakaszában előbbi százpontos teljesítményét, de azután, hogy a középszerű Atlantából Pittsburghba szerződött, óriási motivációra lelt. A hajrában a Pingvinek legjobbja volt, a play-off 20 meccsén 12 gólt lőtt, s 14 gólpasszt jegyeztek neve mellé. Már-már karnyújtásnyira volt tőle a Stanley-kupa, de mégsem sikerült megszerezni a hőn óhajtott trófeát, a döntőben végül a Detroit hokistái örülhettek. „Ez volt életem legszomorúbb pillanata” – nyilatkozta Hossa, s talán az, hogy nagyon vágyott a csillogó kupára, is közrejátszott a döntésben, hogy visszautasított egy 9 millió dolláros ajánlatot, s helyébe 7,5 millióért a bajnokcsapathoz szerződött. (Urbán Klára) A teljes cikk nyomtatott kiadásunkban olvasható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?