Apa és fogadott fiai

A szimpatikus úriember a nyáron vette át a II. ligás bacsfai labdarúgócsapat irányítását. Munkájának eredménye lassan kezd megmutatkozni védencei játékán. Jozef Obert, a csallóközi kisközség aranykezű edzője.

Hosszú évekig a pozsonyi Slovan berkein belül tevékenykedett. Nem lehetett könnyű a hétvégén ellenfélként érkezni az ismerős környezetbe.

Játékosként és edzőként harminchárom évig voltam a fővárosi klubban. Ezt nem lehet csak úgy elfelejteni. Már hetekkel a Slovan elleni találkozó előtt előtörtek a régi emlékek. Természetesen örülök a győzelmünknek, de az egyik szemem sír, a másik nevet.

Öt volt Slovan-játékos van a bacsfai keretben. Gondolom, őket nem kellett különösebben feltüzelni a mérkőzésre.

A fiúk nagyon készültek az összecsapásra, némelyikük talán túlságosan is. Intettem is őket az öltözőben: nyugalom, csak a játékra összpontosítsatok. Könnyen eldurvulhatott volna a találkozó, ha hagyjuk, hogy az érzelmek kerekedjenek felül. De játékosaim megfogadták tanácsomat, inkább a focival foglalkoztak, és a végén változatos mérkőzésnek lehettünk szemtanúi.

Mennyire tudatosul Önben, hogy egy kisközség csapatát vezette győzelemre a nagy Slovan ellen?

Gondoljon bele: Slovan–Báč. Ilyen még nem volt a sporttörténelem során, és higgyen nekem, talán már nem is lesz. Ez a 400 lelket számláló település csapata feljön Pozsonyba, és nyer a Slovan ellen...

Nyáron vette át az együttest. Az utóbbi eredmények azt sejtetik, ütőképes gárda van kialakulóban.

Hihetetlennek tűnhet, de eddig több mint ötven játékost próbáltam ki. A Podbrezová elleni első bajnokira csak egy csereemberrel álltunk ki. A sok sérülés miatt a védelem minden találkozón más összeállításban játszik. Ha felépülnek a hiányzók, szemre is tetszetősebb futballt játszunk majd. Az állóképesség a csapat legnagyobb ereje. Ha játéktudással nem is, de a küz-dőszellemmel a második félidőben bárkit le tudunk focizni. Érkeztek játékosok az első ligából is, ők mondták, nálunk a bemelegítés is nehezebb, mint ott az egész edzés...

Jurko teljesítménye megfizethetetlen a csapat számára.

Remek játékos, aki ráadásul nagyon oda tudja tenni magát a mérkőzéseken. Kölcsönjátékon van nálunk, ha úgy dönt, távozik, nem tehetünk ellene semmit. Mindössze annyit, hogy köszönetet mondunk neki mindazért, amit a bacsfai labdarúgásért tett.

Hosszú ideje edzősködik. Ennyi év után is örömét leli benne?

Szeretek a fiatal labdarúgókkal foglalkozni, őket még lehet nevelni, utat mutatni nekik. A mostani keretben is van néhány játékos, akiket már a Slovan ificsapatában edzettem. Szerintem nagyon fontos az atyai hozzáállás. E nélkül nem lehet eredményes csapatot építeni. Itt van például Jurko. Nagy vagány, de amit mondok neki, azt a pályán száz százalékra teljesíti. Ugyanez a többiekről is elmondható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?