Anyátlan sárga–feketék

Pozsony. Megint csonka fordulót rendeztek az élvonalbeli futballbajnokságban (ezúttal a Trenčín–Petržalka) meccs maradt el. Szombattól már a rózsahegyiek vezetnek, miután legyőzték a korábbi éllovas besztercebányaiakat. Nem kis meglepetésre pontot szerzett a bajnok Žilina otthonában a sereghajtó Slovan.

Miroslav Hýll, az Inter kapusa a nagyszombati Peter Hodúr közeli lövését hárítjaTASR-felvételSzigorúan izgalommentes kilencven percet hozott az Inter–Trnava mérkőzés. Ha a mintegy 150 nagyszombati drukker nem énekelte volna végig a meccset (néha durva tartalommal, ahogy azt már megszoktuk tőlük), és ha a készenlétben álló rendőrkutyák nem ugattak volna, a kis létszámú nagyérdemű elbóbiskolt volna a lelátókon. A hét társukat nélkülöző (sérülések, válogatottbeli kötelezettségek) sárga–feketék – stílusosan a ködös őszi időjáráshoz – szürke masszát alkottak, olyan futballalakulatot, amelynek tagjai amolyan anyátlan benyomást keltettek. Kevésbé energikus játékuk az első félidőben egyenlő volt egy nagy rakás semmivel. Vezér nélküli seregként szorgalmasan rohangáltak, futottak, csak éppen nem futballoztak rendesen, annyira nem, hogy az első félidőben ha egy, futballra emlékeztető akciójuk volt, s mindössze egyszer próbálkoztak kapura lövéssel. Az önbizalomtól duzzadó, játékosságban jobb, rutinos vendégek negyedóra után megérezték, van esélyük, nyerhetnek, és Ujlaky vezetésével elkezdtek támadni. Nem valami öldöklő iramban, ám így is gyakran kerültek emberfölénybe az Inter tizenhatosa tájékán, de sokáig elmókázták a helyzeteket. Kriss, a mérkőzés legidősebb játékosa (nem volt annyira elemében, mint a Slovan elleni meccsen) kétszer a kapufa mellé küldte a labdát. Hýll nem is mozdult rá. Később szerencséje volt a hálógondnoknak, kifutásai során belé lőtték a labdát. Harmadszori ütemtelen kimozdulása azonban rosszul végződött számára: Kožuch szép löbböléssel átemelte (32.). Csak a szünet után kezdett úgy-ahogy tempófutballt játszani az Inter, igyekezete révén fölénybe is került, helyzetei is akadtak, de ez volt minden. Burza két beadását sem Chaloupka, sem Brezík nem tudta az ötös sarkáról a kapuba fejelni, mindkétszer Čech kapus kezében landolt a labda. Mondta is az Inter trénere, hogy balszerencse. Lehet. Ám azt is tudni kell, hogy a helyzetek kihagyása nem csak balszerencse, a kapu bevétele (mindegy, hogy lábbal vagy fejjel) elsősorban technikai feladat, amit éppen ezért egy bizonyos szintig meg lehet tanulni. Hát az említett játékosok (igaz, rendszerint nem kezdőemberek, tartalékok) csak „bizonyos szintig” tanulták meg. És talán a többiek is. Mert az Inter az utóbbi három meccsen mindössze egy gólt lőtt és hatot kapott. Nem valami szívderítő.

INTER BRATISLAVA–TRNAVA 0:1 (0:1)

Góllövő: Kožuch (33.). Játékvezető: Tomčík; 1250 néző. Sárga lap: Benko, Gáspár, Burza, Plichta, illetve Staňo, Hrabal. INTER: Hýll–Čišovský, Gáspár, R. Kunzo–Burza, P. Mráz (88. Horváth), Chalupka, P. Petráš, Benko (30. Chlebo)–Lelkeš (73. Plichta), Brezík. TRNAVA: M. Čech–Fall, Poljovka, Hrabal, Filip–P. Hodúr (46. Masaryk), Ujlaky (86. Bestvina), Staňo, Ježík–Kriss (70. Ďuriš), Kožuch.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?