Annus legyőzi Murofusit?

Athén, New York, Pozsony. Huszonkét érmet szereznek a magyarok Athénban – állítja a Sports Illustrated sportlap. Továbbra is veretlen az amerikai kosárlabda-válogatott, verik a mellüket a görög labdarúgók, népes szlovák olimpiai küldöttség kelt útra.

Pieter van den Hoogeband és Inge de Bruijn, a holland úszócsapat két sztárja mosolyogva várja az olimpiai versenyeketReuters-felvételBíznak a női kajakosokban

Magyarország nyolc aranyérmet szerez az athéni olimpián – legalábbis a világ egyik legtekintélyesebb szaklapja, az amerikai Sports Illustrated szerint. A sportújság tippjei alapján összesen 22 érem jut a magyaroknak, a nyolc első hely mellett hét-hét második és harmadik. Kajak-kenuban négy magyar aranyat jósol a lap: a három női szám – bár egyéniben Kovács Katalin, párosban a Szabó, Bóta duó van feltüntetve győztesként – mellett a Kozmann, Kolonics páros 500-as sikerét előlegezi meg. Öttusában a Sports Illustrated mindkét számot a magyaroknak adja: Balogh Gábor nyeri a férfiak, Vörös Zsuzsa a nők versenyét. Atlétikában a kalapácsvető Annus Adrián legyőzi a japán Kodzsi Murofusit és Pars Krisztián állhat a dobogó harmadik fokára, Fazekas Róbert viszont második lesz a címvédő litván Virgilijus Alekna mögött – a tippek szerint. A férfi vízilabda-válogatott megvédi Sydneyben szerzett elsőségét, a nőknél bronzérem jut Faragó Tamás együttesének. Női kézilabdában Franciaország legyőzi a döntőben Magyarországot.

A többség elrepült

Athénba indult a legnépesebb szlovák olimpia küldöttség. Többek között Jozef Gönci, Matej Meszáros sportlövők, Pálkovács Zoltán, Jozef Krnáč cselgáncsozók, Matej Jurčo, Ľuboš Podstupka kerékpározók, Zuzana Malíková atléta kelt útra az ötkarikás játékok színhelyére.

Döcögött a Dream Team

Az Egyesült Államok athéni olimpiára készülő férfi és női kosárlabda-válogatottja egyformán győzött legutóbbi felkészülési mérkőzésén Törökország, illetve Franciaország nemzeti együttese ellen. Az NBA-győztes Detroit Pistons edzője, Larry Brown által irányított férfi gárda Isztambulban vendégszerepelt és kis híján újabb kínos vereségbe szaladt bele: a negyedik negyedben majdnem teljesen eladta 14 pontos előnyét. A hajrában aztán megrázták magukat a sztárok és végül 79:67-re győztek, de a kevés dobott pont újabb intő jel a számukra.

Nincs önbizalomhiány

A görög olimpiai válogatott futballistái nem szenvednek önbizalomhiányban, ugyanis kijelentették, hogy legalább olyan erősnek érzik csapatukat, mint azt, amelyik Európa-bajnokságot nyert.

Hiányzik a közönségkedvenc

Nem indul az olimpián Eric Moussambani, a világ egyik legnépszerűbb úszója. Az úszóra Sydneyben figyelt fel a világ, amikor az Egyenlítői Guineából származó sportember az előfutamában rendkívül rossz időeredménnyel végzett az utolsó helyen.

Lebuktak a görögök

Tiltott szert találtak az athéni olimpiára készülő görög baseball-válogatott két honosított tagjának szervezetében. Valóban pozitív lett az eredménye az első körben végzett doppingtesztnek két, Egyesült Államokból honosított játékosunknál.(mti, sita, ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?