Angol sikert várnak

Manchester. Az angol–német párharcok mindig különleges csemegét jelentenek a labdarúgóvilágban, így nagy várakozás előzi meg a Bajnokok Ligája mai elődöntőjének első mérkő-zését is, mivel a Manchester United fogadja a Bayer Leverkusent.

Örültek a leverkuseniek, amikor kivívták az elődöntőbe jutást. De mi lesz ma este? TASR/APA hazai együttes legutóbb 1999-ben szerepelt a legjobb négy között a legrangosabb európai sorozatban, s akkor el is hódította a trófeát. Az elődöntőben 4:3-as összesítéssel búcsúztatta a Juventust, majd a máig emlegetett barcelonai fináléban az utolsó két percben fordított 2:1-re a Bayern München ellen.

A szakértők többsége ezúttal is M.U.-sikert vár, annak ellenére, hogy David Beckham biztosan nem léphet pályára. A technikás középpályáshoz hasonlóan Roy Keane is megsérült a Deportivo La Coruna elleni negyeddöntőben. Az ír futballista kéthetes kihagyás után, múlt kedden kezdte újra az edzéseket, s a legfrissebb hírek szerint szerdán kispados lesz a Bayer ellen. Az argentin Juan Sebastian Verón szintén sérüléssel bajlódott az elmúlt időszakban, de ő valószínűleg vállalja a szereplést.

„Nagyon sokan előre döntősnek kiáltottak ki bennünket, pedig nehéz csata vár ránk. Számomra nem meglepetés a Bayer Leverkusen eddigi kiváló teljesítménye, mert nagyszerű játékosok alkotják az együttest. Senki sem vezetheti véletlenül a Bundesligát”-mondta Sir Alex Ferguson, az M.U. skót vezetőedzője.

A manchesteriek mindenesetre jó főpróbát tartottak szombaton, magabiztos játékkal 3:0-ra győztek a Chelsea vendégeként, s életben tartották bajnoki reményeiket.

A Bayer Leverkusen futballistái már közel sem beszélhetnek kedvező előjelről, mert a hétvégén nagy meglepetésre 2:1-re kikaptak hazai pályán a Werder Brementől, amelynek első gólját Lisztes Krisztián rúgta. Ennek ellenére a bolgár Berbatov optimistán várja a szerdai BL-meccset: „Szerencsések vagyunk, mert Beckham nem játszhat ellenünk. Ő a csapat motorja, nélküle 50 százalékkal kevesebbet ér a Manchester United. Nagyszerű összecsapást és győzelmet várok az Old Traffordon. Nagy esélyünk van a döntőbe jutásra.” Klaus Topmöller edző nem ennyire derülátó: „Nehézkesen futballozunk, fáradtak a játékosok, de ha elfogadható eredményt érünk el, hazai pályán megmutathatjuk, mit tudunk.” Minden jel arra vall, hogy a németek elsősorban a védekezésre fektetik majd a hangsúlyt, egyetlen előretolt csatárral (Berbatov) fognak majd játszani.

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK, Manchester United: Barthez–G. Neville, Blanc, Brown, Silvestre, Butt, Scholes, Verón (Ph. Neville), Giggs, Solksjaer, Van Nistelrooy. Bayer Leverkusen: Butt–Sebescen, Lucio, Nowotny, Placente, Schneider, Ramelow, Bastürk, Ballack, Zé Roberto, Berbatov.

A találkozó 20.45 órakor kezdődik, a játékvezető Ľuboš Micheľ lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?