Alonso két-három évig maradna még a Forma-1-ben

Fernando Alonso

Két-három évig még szeretne a Forma-1-ben versenyezni a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso, aki két év kihagyás után az előző idény elején tért vissza a vb-sorozatba a francia Alpine istálló színeiben.

A jelenlegi mezőny legidősebb versenyzője, aki júliusban – a Magyar Nagydíj pénteki napján – ünnepli majd 41. születésnapját, az ausztráliai versenyhétvége egyik sajtótájékoztatóján azt mondta, az F1-ben a teljesítmény többet számít, mint az életkor.

„Ha 25 éves lennék, akkor most nem beszélgetnénk erről, de az emberek szeretnek ilyen esetekben utat találni a fiatal versenyzőknek” – mondta Alonso, utalva az Alpine ausztrál tesztpilótájára, a Forma-2-es bajnok Oscar Piastrira, aki gyakorlatilag már csak a lehetőségre vár, hogy beülhessen a francia csapat egyik F1-es autójába.

„Tavaly szerintem jól teljesítettem, egy hellyel a csapattársam előtt zártam az összetett pontversenyben, úgyhogy meglátjuk, hogyan sikerül az idei szezon. Ez az egész nem az életkorról szól, hanem a teljesítményről” – jelentette ki Alonso, aki 2005-ben és 2006-ban a Renault-val volt világbajnok.

„Versenyképesnek és gyorsnak érzem magam, élvezem a Forma-1-ben töltött időt, és azt gondolom, néhány évet, kettőt vagy hármat még maradok” – nyilatkozta a spanyol pilóta.

Alonso a bahreini idénynyitón kilencedikként ért célba, a Szaúdi Nagydíjon viszont nem szerzett pontot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?