Almási László: Calzonánál minden fél méter számít

szlovakok

Almási László, a Baník Ostrava csatára is megismerkedett Francesco Calzonával, a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával a csapat december eleji, szenci összetartásán.

Calzonát augusztusban nevezték ki a szlovák válogatott élére, az azóta levezényelt négy mérkőzésén nyeretlen maradt a csapat. Az olasz tréner novemberben tudatta a nyilvánosságal, hogy egy ötnapos összpontosítást szervez decemberre, abból a célból, hogy jobban megismerje játékosait és pontosabb képet kapjon a merítési lehetőségeiről.

A táborba pár tapasztaltabb játékos mellett rengeteg fiatalt is meghívott, a magasabban jegyzett bajnokságokból csak Peter Pekarík (Hertha) tudott elszabadulni.

Almási László, a Baník Ostrava dunaszerdahelyi származású támadója korábban még nem találkozott Calzonával, a szeptemberi mérkőzéseket ugyanis sérülés miatt kihagyta, novemberben pedig klubja nem engedte el őt a két barátságos mérkőzésre.

almasi

Ezúttal viszont már ő is a csapattal tartott, és nagyon hasznosnak értékeli a szenci gyakorlásokat. „Lényegében a szabadságom közepén volt ez az összetartás, mégis nagyon vártam, mert az előző két alkalmat kihagytam, és úgy gondoltam, sokat tudok tanulni az új edzőtől. Az első benyomásom, hogy nagyon jó szakember. Tipikus olasz, a taktikára helyezi a hangsúlyt. Nála minden fél méter számít, hogy ki hol áll a támadásépítésnél és a letámadásnál. Ő egy más iskola, ilyen edzővel még nem igazán volt dolgom.ˮ

Az öt nap során taktikai és erőnléti edzések is voltak, de elsősorban Calzona elképzelésein volt a hangsúly.  „Majdnem minden nap két edzésünk volt, szét voltunk osztva támadókra és védőkre, és mindenki a saját dolgát gyakoroltaˮ – árulta el Almási.

Mivel az összpontosítás a labdarúgó-világbajnokság ideje alatt zajlott, a csapategységet a közös meccsnézések is erősítették. „Délután egykor edzésünk volt, így a nap első mérkőzéséről általában lemaradtunk, de a másikat mindig együtt néztünk. Mindenkinek megvolt a maga favoritja, nekem a franciák, akik még mindig versenyben vannak. Már a vb előtt úgy tippeltem, hogy az övék lesz az arany.ˮ

A 23 éves támadót az őszi szezonjáról is megkérdeztük, amely során előbb sérüléssel bajlódott, majd gyorsan formába lendült. „Kilenc meccset nem játszottam sérülés miatt, aztán hét találkozón összejött öt gól, ami elég jónak mondható. Most egészséges vagyok, már elkezdtem az individuális felkészülést a klubomtól kapott tervek alapján. Nincs konkrét célom azzal kapcsolatban, hogy hány gólt akarok lőni a tavaszi szezonban. Az a legfontosabb, hogy egészséges legyek, mert ha az vagyok, akkor jönnek a gólokˮ – hangsúlyozta.

A szlovák válogatott számára március 23-án kezdődik a 2023-as év, amikor hazai pályán Luxemburgot fogadja Eb-selejtezőn. A miniállam mellett Almásiéknak Portugáliával, Bosznia-Hercegovinával, Izlanddal és Liechtensteinnel kell megküzdenie a 2024-es kontinenstornán való részvételért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?