Alekszej Jagugyin orosz olimpiai- és világbajnok műkorcsolyázóval

Tanítványát, Andrej Grijazevet (a verseny későbbi győztesét – a szerző megj.) kísérte el a Junior Grand Prix pozsonyi állomására. Hogyan került az edzői pálya közelébe?
Tulajdonképpen edzőmnek, Tatjána Taraszovának segítek be egy kicsit.

Tanítványát, Andrej Grijazevet (a verseny későbbi győztesét – a szerző megj.) kísérte el a Junior Grand Prix pozsonyi állomására. Hogyan került az edzői pálya közelébe?

Tulajdonképpen edzőmnek, Tatjána Taraszovának segítek be egy kicsit. Tatjána nagyon elfoglalt, számomra pedig rendkívül izgalmas kihívás, hogy egy teljesen új szerepkörben próbálhatom ki magam. A jövőben is szeretnék edzősködni, ez tehát jó kis felkészülés a későbbi munkámra. Sokat lehetek Tatjána mellett, s ténykedését figyelve megtanulhatom, hogyan legyek jó edző.

Az elmúlt évben csípősérülés miatt nem láthattuk világversenyeken. 2004-ben ott lesz a budapesti Európa-, valamint a dortmundi világbajnokságon?

Ezt most még nem tudom megmondani. A csípőm viszonylag rendben van, néha fáj, néha nem. Lépésről lépésre haladok. Minden attól függ, hogyan fogom érezni magam az elkövetkező időszakban.

Mivel töltötte az elmúlt néhány hónapot?

Az Egyesült Államokban turnéztam a Stars on Ice show-val, amelyben jelenleg is korcsolyázom. Készítettem egy új kűrt is, dallamos, könnyed zenére. Úgy gondolom, jól sikerült, nagyon szeretem. S persze Andrejjel is foglalkoztam.

A következő szezonban új pontozási rendszert vezetnek be a műkorcsolyában.

Véleményem szerint jobb lesz, mint a régi volt, amelyben a pontszámoknak volt felső határa.

Jövőbeni tervei?

Egyelőre olyan sokat szeretnék korcsolyázni, amennyit csak lehet. Imádom ezt csinálni! A ké-sőbbiekben pedig... Akkor jöhet főállásban az edzősködés! (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?