Aki válaszol: Lothar Matthäus

Budapest. Az nb1.hu internetes portál online beszélgetésen látta vendégül Lothar Matthäust, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányát.

Budapest. Az nb1.hu internetes portál online beszélgetésen látta vendégül Lothar Matthäust, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányát. A német szakember az olvasók kérdéseire válaszolva többek között elárulta azt is: hétvégén Berlinbe utazik, hogy élőben láthassa a Bundesliga magyar érdekeltségű meccsét, a Her-tha (Dárdai) és a Stuttgart (Szabics) összecsapását.

Az Eb-selejtezőkön a védősor pocsék volt. Ön mit tesz majd a jó védelem érdekében?

Nem csak a védelemmel volt probléma, az egész csapaton javítani kell. Mindenkinek kell védekeznie és támadnia egyaránt. A játékosoknak meg kell érteni azt a rendszert, amit alkalmazni szeretnénk. Egyébként nem voltak olyan rosszak az eredmények, a legnagyobb probléma az volt, hogy két hazai meccset nem tudott megnyerni a válogatott.

Mindenki reformokat vár Öntől, nem csak pillanatnyi eredményeket. Beleszól majd az utánpótlás-nevelésbe is?

Beszélek majd az utánpótlás válogatottnál dolgozó edzőkkel is, mert a jövő csapatát is el kell kezdeni építeni, de nagyon sok embert kell meggyőznöm ahhoz, hogy a terveim tényleg valóra váljanak.

Hányadik helyre várja csapatunkat a csoportban? Kivel leszünk a legnagyobb harcban a továbbjutásért?

Nem szívesen jósolnék. A selejtezőkön nem egyetlen csapat ellen várható a legnagyobb harc, hiszen három olyan válogatott is szerepel a csoportunkban, amelyik kijutott a nyári Eb-re. Ez tehát három kemény ellenfelet jelent, és Málta is minden belead majd. A jó startban reménykedem, hiszen az önbizalmat adhat a játékosoknak. Ha három meccsből sikerült 7 pontot szerezni, akkor elégedett leszek.

Ki lesz a csapatkapitány?

Még nem tudom. Az utóbbi időben többször is Király volt, ám ő most sérült, így valószínűleg egy másik olyan játékos lesz, aki már a korábbi csapatban is szerepet kapott.

Mit gondol Sándor Tamásról?

Sándor Tamással beszéltem, és csak annyit mondott, hogy nem motiválja a válogatottság. Nem tehettem mást, mint elfogadtam ezt a döntését.

Miért nincs a negyvenes keretben Rabóczki Balázs?

Tudom róla, hogy jó játékos, de mindenki mást szeretne a kapuba állítani, és csak egy kapusa lehet egy csapatnak. A másodedzőm jelenleg Mönchengladbachban él, ő utazik majd, hogy minél több légióst megnézzen. Minden szükséges információt begyűjtünk, így ha halljuk, hogy valaki jól játszott, arról azonnal tudomást szerzünk. Olyan megfigyelő rendszert szeretnénk kialakítani, hogy mindenkit szemmel tarthassunk. Mátyus, Rabóczki és a többiek előtt is nyitva az ajtó.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?