Agyonverték az Újpestet

<p>Tavaszi időjárásnak örülhettek a drukkerek a labdarúgó NB I első tavaszi fordulójában. S hogy még minek? Újpesten például semminek.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Újpest–Paks 0:6. Így indult a tavaszi szezon a negyedik kerületben. A lila-fehérek szidhatnák a 26 éves Becséri bírót, aki a 16. percben jogtalanul adott tizenegyest a Paksnak és piros lapot Antónnak. De felesleges, a Paks addig is jobb volt, azután meg pláne. „Megengedhetetlen, ami történt” – kommentálta a látottakat Jos Daerden, az UTE belga edzője, aki ígérete szerint a hét elején leül beszélgetni a játékosokkal. Lesz miről, tragikomikus jelenetek zajlottak a stadionban, a hatodik gól előtti Balajcza-performansz cirkuszi fellépést érdemelne. Csak Lázok János dicsérhető, a paksi támadó négy gólt rúgott.

A lila-fehér szurkolók kevéssé hisznek bármiben is. Az egyik drukkerfórumon valaki legalábbis a következőket írta le: „Szégyen, ahogy játszunk, de gondolom, a játékosainkat ez feleannyira sem zavarja, mint minket, szurkolókat”. Mások fizetéselvonást követelnek, a legjobban azonban ez a vélemény fejezi ki az újpesti helyzetet: „Se csapat, se edző, se szurkolók, se semmi.” Tény: 2700 néző látogatott ki a stadionba, mivel az Újpest Ultras a D szektor bekamerázásával szembeni tiltakozásul bojkottálja a csapat mérkőzéseit.

Miben hihetnek a siófoki drukkerek? Tök utolsó csapatuk a Haladáshoz látogatott, és a szünetben még vezetett is 1:0-ra. Aztán a második félidőben – ugyan, ki hitte volna? – a Haladás fordított, méghozzá két tizenegyesgóllal. Takács Zoltán (még 1:0-s siófoki vezetésnél) piros lapot kapott. Takácsra emlékezhetnek a szurkolók: napra pontosan egy évvel ezelőtt, a 2012-es tavaszi nyitófordulóban a Vasas védőjeként húzta le kézzel a labdát egy beadás után. Tizenegyes, gól, vereség. Szegény Takács. Nagyon peches futballista.

Focizott a bajnoki címvédő Debrecen is, a sportlap szerint „nagy küzdelmet” láthattunk a Kecskemét–DVSC bajnokin. (Gólt nem.) Bizonyára a birkózás kedvelői élvezték a meccset. Amiről mindent elmond az a jelenet, amikor Sidibe (DVSC) kisodródott helyzetből bombázhatott. Tiszta erőből, hat méterről – négy méterrel mellé. Erős lövés volt, majdnem kilyukadt a reklámtábla. „Úristen” – kiáltott fel Knézy kommentátor. Az. Úristen.

Kiválóan kezdődött a futballtavasz a Ferencváros számára. Az FTC 3:0-ra nyert Pápán, a holland Jenner szép lövés után volt eredményes, betalált Böde is, a harmadik gólt pedig két téli szerzemény hozta össze. A holland Martinus lefejelt labdája után a ghánai származású, egykori belga utánpótlás-válogatott (s az Ajax akadémiáján nevelkedett) Aborah pöcökölt Szűcs Lajos hálójába. A Fradi magabiztos győzelme és az UTE bukása után pikánsnak ígérkezik a hétvégi derbi: FTC–Újpest!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?