Adam Nemec: „A klubomnál semmibe veszik a szlovák válogatottat”

<p>Nem a legjobb hangulatban érkezett Adam Nemec a szlovák futballválogatott keddi gyülekezőjére, mert klubja, a német második vonalbeli Union Berlin a fakócsapatába száműzte. Ján Kozák szövetségi kapitány ennek ellenére számít rá a szombati Macedónia elleni Eb-selejtezőn, valamint a Finnország elleni barátságos mérkőzésen. A 29 éves, tizenháromszoros válogatott csatárt Szencen faggattuk.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Miért tették át az Union Berlin fakócsapatába?

Mert nem jelentem meg a Fürth elleni bajnoki mérkőzésen, amelyre nem is voltam nevezve. A meccs napján valamennyien edzettünk, akik nem kaptunk helyet a keretben. Igaz, hogy nem mentem ki a találkozóra, de túlzásnak tartom a büntetést, ráadásul még 30 ezer eurós pénzbírságot is kaptam. A szerződésem egyetlen pontját sem sértettem meg, ezért ügyvédem már megtette a szükséges lépéseket. Egyébként a regionális bajnokságban szereplő fakóban góllal kezdtem, legalább annak örültem, hogy újra végigjátszottam a kilencven percet.

Pedig a nyáron éppen az edzője kérte, hogy maradjon.

Így igaz. A júniusban érkezett Norbert Dürwel elmondta, hogy ne igazoljak máshová, mert számít rám. Erre jött az első bajnoki, és a tréner még a keretbe sem nevezett. Legutóbb a spanyolok és ukránok elleni győzelmek után boldogan tértem vissza a klubomba, az edző azzal fogadott, hogy tíz napig távol voltam, ezért nem tart rám igényt. Csak bámultam, hiszen nem kiránduláson vettem részt, hanem Eb-selejtezőkön szerepeltem.

Nem büszkék arra, hogy válogatott játékosuk van?

Egyáltalán nem. A klubomnál semmibe veszik a szlovák válogatottat, azt mondják, hogy az csak olyan csapat, amelyben bárki játszhat. Nem is figyelik az eredményeinket. Mindenképpen távozni akarok, de januárig ki kell bírnom az Unionnál. 2016-ig szól a szerződésem, ám biztosra veszem, hogy a télen elengednek. Azzal, hogy a fakóba küldtek, legalább rendszeresen játszhatom, ez jobb, mint ha csak a lelátóról nézném a meccseket.

Hol folytatja a pályafutását?

Erről még korai beszélni. Januárban eldől, hogy hová igazolok.

Számított rá, hogy Ján Kozák így is meghívja a válogatottba?

Őszintén szólva, nem nagyon. Nem tagadom, jól esett, hogy noha a klubomnál leírtak, mégis számít rám a kapitány. Nagyra értékelem a döntését. Ha lehetőséget kapok, mindent megteszek, hogy megháláljam a bizalmát.

Hitte volna, hogy mindhárom Eb-selejtezőjét megnyeri a nemzeti csapat?

Erre senki sem számított. Én sem. Ha sikerülne Macedóniában is győznünk, akkor hatalmas lépést tennénk a továbbjutás felé.

Milyen ellenfélnek tartja a macedónokat?

Tipikus balkáni csapatról van szó, amely kiszámíthatatlan, és főleg hazai környezetben rendkívül veszélyes. Várhatóan nagy rohamokkal kezdenek a vendéglátók, mi pedig gyors kontrákkal igyekszünk zavart okozni. Legalább úgy kell játszanunk, mint a Fehéroroszországban vívott mérkőzés második félidejében. Nagyon nehéz dolgunk lesz, de bízom benne, hogy a szakmai stáb megfelelő taktikát dolgoz ki a macedónok ellen, és jó eredményt érünk el Szkopjéban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?