Ádám és Styles is bemutatkozhat a magyar válogatottban

Marco Rossi
Budapest |

Ádám Martin, Baráth Péter, Callum Styles és Szappanos Péter is szerepel a magyar labdarúgó-válogatott hétfőn kihirdetett keretében a szerbek és az északírek elleni felkészülési mérkőzésre.

Marco Rossi szövetségi kapitány sajtótájékoztató keretében hozta nyilvánosságra a 24 behívott játékos névsorát: ott vak köztük a paksi Ádám Martin, a Debrecen húszéves védekező középpályása, Baráth Péter, valamint az angol másodosztályú Barnsleyban szereplő, magyar felmenőkkel rendelkező Callum Styles is meghívót kapott az olasz szakvezetőtől. Rajtuk kívül még egy újonc szerepel a keretben: a kapus Szappanos Péter.

Erősítés a Barnsley-ból

Kleinheisler László személyes okok miatt nem állhat most a nemzeti együttes rendelkezésére, ezért is kapott meghívót Baráth, akit tavaly óta figyelünk. Rendszeresen játszik a Debrecenben, amelyben csapata egyik legjobbja" - kezdte az újoncok beválogatásának indoklását Rossi – Ádám Martin 24 forduló alatt 23 gólt szerzett, nem tudom, ilyenre mikor volt legutóbb példa a magyar bajnokságban, de az én időszakomban biztosan nemˮ.

Rossi a ballábas, védekező középpályásként és szárnyvédőként is bevethető, a pontrúgásoknál kifejezetten veszélyes Callum Styles kapcsán arról beszélt, köszönettel tartozik az MLSZ-nek, hogy a futballista immár hivatalosan is bevethetővé vált a válogatottban. A 21 éves Styles magyar nagyanyja révén lehetett a magyar nemzeti csapat tagja. Idén alapembernek számít a Championshipben kiesés ellen küzdő Barnsley-ban, ahol 33 mérkőzésen két gólt szerzett, fiatal kora ellenére pedig már 94 angol másodosztályú mérkőzés van a lábában.

Érdekes

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Honvéd)

Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Fehérvár), Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Nego Loic (Fehérvár), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce)

Középpályások: Baráth Péter (Debrecen), Gazdag Dániel (Philadelphi), Nagy Ádám (Pisa), Schäfer András (Union Berlin), Callum Styles (Barnsley), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Vécsei Bálint (FTC)

Támadók: Ádám Martin (Paks), Sallai Roland (Freiburg), Schön Szabolcs (Dallas), Szalai Ádám (Basel), Varga Kevin (Young Boys)

 

Fioláék is jönnek

A válogatott behívó regenerálhatja őket, újratöltheti a tankot. A válogatott különösen fontos lesz nekik, hogy újra önbizalmat szerezzenek. Ha kihagyom Nego Loicot és Fiola Attilát, az megadta volna a kegyelemdöféstˮ – mondta az NB I-ben sorozatban hét vereségnél tartó MOL Fehérvár FC két játékosáról

Rossi szót ejtett Szalai Ádám klubváltásáról is: szerinte így folyamatosan játszik a középcsatár, ami még akkor is előnyös a futballistának és a válogatottnak is, ha a svájci FC Basel nem Bundesliga-színvonalú bajnokságban szerepel.

A lehető legtöbbet szeretnénk kihozni ebből a két találkozóból. Azt kértük a szövetségtől, hogy neves ellenfelek legyenek. Szerbiával már találkoztunk a Nemzetek Ligája előző kiírásában, de azóta sokat javult, például Portugáliát megelőzve kijutott a világbajnokságra. Embert próbáló teszt lesz, egyúttal jó felkészülés a Nemzetek Ligájára, ahol nem akármilyen összecsapások várnak ránk. Ha csak rágondolok a júniusban előttük álló négy meccsre, libabőrös leszekˮ – utalt Rossi arra, hogy az NL élvonalában az Európa-bajnok olasz, az Eb-második angol, valamint a német csapat lesz a magyarok ellenfele.

A magyar válogatott barátságos mérkőzésen jövő csütörtökön Szerbiát fogadja a Puskás Arénában, majd öt nappal később Belfastban lép pályára Észak-Írország ellen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?