A végén emberelőnyből profitáltak a nyárasdiak

Nyárasd |

<p>Az idősebb diákok (U15) mezőnyében a vendéglátó nyárasdiak diadalmaskodtak a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének serlegéért, a terembajnoki címért rendezett tornasorozat immár huszonhetedik felvonásán, melyen az őszi idény befejezése után a bajnoki tabella 1&ndash;8. helyén telelő kollektíva csatázott a trófeáért.</p>

Egy év leforgása alatt nagyot változtak az erőviszonyok. Már a körmérkőzéses rendszerben zajló csoportmérkőzéseken egyértelművé vált, hogy a címvédő nagyabonyiak ezúttal a vert mezőnyben végeznek. A másik ágon a tavalyi döntőben vesztes jányokiak gyengélkedtek. A két nyeretlen alakulat helyosztóján a jányokiak győzelme került a krónikába.

„Foghíjas csapattal érkeztem. Néhányan betegség miatt nem tarthattak velünk, de olyanok is voltak, akik a félévi szünetet kihasználva pénteken szüleikkel wellness-hétvégére utaztak. Egy héttel ezelőtt az ifikkel elsők voltunk, ezúttal utolsó helyen zártunk” – nyilatkozta lapunknak a gyatra szereplés összetevőiről Jávorka Attila, a nagyabonyiak trénere.

A fejlődést illusztrálta a finálé két alakulata, a nyárasdi és a nagymagyari FK. Mindkét kollektíva ugyanis 2016-ban még a fiatalabb diákok (U13) döntőjében vívott ádáz csatát a terembajnoki címért. A nagymagyariakat a műsorközlő rendre Nagymagyar/Illésháza néven szólította a játéktérre… „Játékoskeretünket fele-fele arányban nagymagyari és illésházai srácok alkotják. Településeinken kevés a bevethető futballista, nyáron a bajnokságba FK Zlaté Klasy néven jelentkeztünk. Mindkét fél játékosai megérdemlik, hogy az összetartozás mellett a kötődést is említsük” – magyarázta a megnevezés hátterét a csapat edzője, Pajger Péter.

Az izgalmas, színvonalas döntőben a nyárasdiak jutottak vezetéshez, de Kiss csakhamar visszahozta a nagymagyari/illésházai alakulat győzelmi reményeit. Nem sokkal később az egyik nyárasdi focistapalántát kétperces büntetéssel sújtotta a játékvezető, de az eredmény nem változott. A párharc hajrájában azonban pár másodperc leforgása alatt kettős emberhátrányba kerültek a felső-csallóköziek, a nyárasdiak éltek a lehetőséggel, két góllal padlóra küldték a megfogyatkozott felső-csallóközieket. „Egy évvel ezelőtt büntetőkkel, ezúttal rendes játékidőben nyertünk. Jobban esett volna a győzelem, ha egyenlő erők küzdelmében kerekedtünk volna felül. A bírók ítéleteit nem lehet befolyásolni, de azt is hozzáfűzöm, hogy a döntőben mi is játszottunk emberhátrányban. Nem támadhattunk fejvesztetten, több játékosom 2003-as születésű. Védenceim betartották a megbeszélt taktikát, megérdemelték az elsőséget” – értékelte övéi sikerét Dorák Zsolt.

A tornagyőztes tréner csemetéjét, Fábiánt a legjobb mezőnyjátékosnak járó különdíjjal jutalmazták. „Meglepett a zsűri döntése. A mezőnyben többen is kimagasló teljesítménnyel kerültek rivaldafénybe. A tornát, a csapatok játékát figyelve nagy előrelépést tapasztaltam. Szerintem vidéken jó kezekben van az utánpótlásképzés” – ecsetelte benyomásait a nyárasdiak sikerkovácsa.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?