A tavalyi bronz után komáromi ezüstérem az I. ligában

Az extraligába való feljutásért jászhatnak a Duna-parti város röplabdázói.A hétvégén második sikeres idényét fejezte be a VK Spartak UJS Komárom egyetemi férfi-röplabdacsapata az I. ligában.

Az extraligába való feljutásért jászhatnak a Duna-parti város röplabdázói.

A hétvégén második sikeres idényét fejezte be a VK Spartak UJS Komárom egyetemi férfi-röplabdacsapata az I. ligában. Robin Pělucha vezetőedző legénysége a tavalyi bronzérem után a bajnokság kezdetétől minőségi röplabdát produkálva, szinte külön harcot vívott az első-második helyért a bajnoki címre legesélyesebb Zsolna csapatával. Az első és második hely sorsa, mint az várható volt, az utolsó kettős fordulóban dőlt el. A komáromiak a pozsonyi VKP-t győzték le kétszer 3:1 arányban Komáromban, s szerezték meg az 6 értékes pontot, és a megérdemelt ezüstérmet. A Duna-partiak mérlege arányos a becsületes munkával, és elismerést érdemel: 40 mérkőzésből 34 győzelem és 6 vereség. Az elért kitűnő eredmény feljogosítja a Duna-partiakat az extraligába való feljutáshoz lejátszandó osztályozóban való részvételre, amely április 14-én kezdődik Komáromban.

A pozsonyiak elleni első mérkőzés némi meglepetéssel kezdődött. Mindkét csapat az első perctől kezdve nagy erőbevetéssel játszott. Az első játszmában 15:15-ig fej fej melletti csata folyt, de ezután a vendégek koncentráltabban és pontosabban játszottak, elhúztak, és 25:19-re nyerték a szettet – 0:1. Az első szett alakulásából okulva a komáromiak a második játszma elején felülkerekedtek, és kis lépésekkel ugyan, de fokozatosan elhúztak ellenfelüktől, majd 25:18-cal egyenlítettek – 1:1. A harmadik játszmát a Duna-partiak nyerték osztálykülönbséggel 25:15-re – 2:1. A leglátványosabb játékot a negyedik játszma hozta, amelyben a hazaiak csak 16:16-os állás után tudtak felülkerekedni, és pontosabb játékkal, hatékonyabb szervákkal minőségi röplabdát produkálva 25:23-ra megnyerték a játszmát, a meccset pedig 3:1-re.

A második meccs első játszmája megint figyelmeztető volt a komáromiak számára. Bár a szettben jó játékkal 23:19-ig domináltak a hazaiak, de egy kis rövidzárlattal felhozták a vendégeket, akik éltek a lehetőséggel és szorosan 26:24-re megint megnyerték az első szettet – 0:1. A következő három szettben a komáromiak ritmust váltottak, elkezdtek a tudásuk szintjén játszani, és minden játékelemben felülmúlták ellenfelüket. Különösen Habán Máté volt elemében, akinek támadó szerváival nem boldogultak a pozsonyiak, és támadásai is javarészt pontot jelentettek. A játékrészek eredményei tükrözik a két csapat közötti különbséget: 25:15, 25:11, 25:16, ami azt is jelentette, hogy a komáromiak 3:1-re diadalmaskodtak a második mérkőzésen, és a teljes pontszerzéssel akár az aranyérem megszerzése és lehetségesnek tűnt.

Ehhez azonban az kellett volna, hogy a vágújhelyiek otthonukban kétszer megverjék Zsolnát az utolsó fordulóban. Ez nem történt meg, mert már a vasárnapi első meccsen győztek a zsolnaiak Vágújhelyen 3:2-re, és megszerezték a bajnoki címet. A vágújhelyiek az első meccsen már 2:0-ra vezettek, a harmadik szettben pedig 6 ponttal elháztak, de a zsolnaiak fordítani tudtak, 2:1-re szépítettek, s az első meccset is végül megnyerték 3:2-re. A komáromiak hajszálra voltak az aranyéremtől, mert a vágújhelyiek a második vasárnapi meccsen sima 3:0-s győzelmet arattak Zsolna ellen, de a zsolnaiak kevesebb ponttal is megelőzték a Duna-partiakat, mert a bajnokságban több győzelmet arattak.

A fiatal hazai nevelésű játékosokból összeállt komáromi csapat minden hozzá fűzött reményt teljesített, hatalmasat fejlődött Robin Pělucha edző csapata, amely várja az extraligába való feljutásért áprilisban megrendezett osztályozót.

Robin Pělucha vezetőedző így értékelt: „Olyan eredményt értünk el, amely méltó a csapat felkészüléséhez és idénybeli teljesítményéhez. Az ezüstérem becsületes és áldozatos munka eredménye. Aki látta mérkőzéseinket, nem volt sokkal kisebb élménye, mint a korábbi komáromi extraligás csapat mérkőzésein. A feljutásért játszandó osztályozóban szeretnénk színvonalas röplabdát bemutatni áprilisban, s bizonyítani, hogy a hazai nevelésű játékosok biztosítják a komáromi röplabdázás jövőjét a Duna-parti városban.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?