A Tatrant fogadja a DAC

Dunaszerdahely |

<p>Ma kora délután (14.00) a sereghajtó eperjesieket fogadja a DAC futballcsapata a labdarúgó Fortuna Liga 21. fordulójában.</p>

A Tatran utoljára tavaly októberben nyert, akkor a rózsahegyieket verte 2:1-re. Az újonc eddig csak kétszer tudott győzni a szezonban, ősszel a dunaszerdahelyiek osztálykülönbségű, 3:0-s győzelmet arattak az eperjesiek otthonában.

Az előző fordulóban a sárga-kékek gól nélküli döntetlent értek el Podbrezován, az eperjesiek pedig 2:0-ra kaptak ki Pozsonyban a Slovantól. A mai összecsapásnak László Csaba védencei az esélyesei, főleg azért, mert amióta az új DAC-stadionban játszanak, minden tétmeccset megnyertek hazai pályán.

Ľubomír Michalík, a csapat 33 éves hátvédje azonban a klub honlapjának elmondta, nem szabad lebecsülni az ellenfelet. „Megnéztem a Slovan elleni találkozójukat, ahol több helyzetet dolgoztak ki, mint az ellenfelük, és hatékonyabb támadójáték esetén fordítva is alakulhatott volna az eredmény” – fogalmazott Michalík.

Az örökmérleg a DAC-nak kedvez, a két gárda eddigi 39 egymás elleni meccséből 17-et a dunaszerdahelyiek nyertek, 13 döntetlen született, és csak kilencszer örülhettek az eperjesiek. A DAC-stadionban még nyomasztóbb a sárga-kékek fölénye, 19 meccsből 13-at megnyertek, ötször döntetleneztek, s csak egyszer hagyták az ellenfélnek, hogy mindhárom pontot elvigye.

Érdekesség, hogy a DAC még sosem játszott egy évben ilyen korán hazai meccset, az eddigi rekord február 26-a volt. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?