A szőke gimnazista két álma

Fővárosi fiú, a Duna utcai gimnázium diákja, 16 évesen már a 19 esztendős ifik csapatában játszik. Olasz Dávid, a fővárosi Inter fiatal labdarúgója emellett távfutóként sem utolsó.

Fővárosi fiú, a Duna utcai gimnázium diákja, 16 évesen már a 19 esztendős ifik csapatában játszik. Olasz Dávid, a fővárosi Inter fiatal labdarúgója emellett távfutóként sem utolsó. A MAC Rača színeiben többszörös korosztályos országos bajnok, de atlétaként sem éri be ennyivel, az idősebbek között is rendre szerencsét próbál. Édesapja, Olasz László elismert erőnléti szakember, így nem csoda, hogy csapattársai között fia leginkább hatalmas futómennyiségével tűnik ki. „Apukám kiskorom óta foglalkozik velem. Ha edzőtáborba megy védenceivel, rendszerint én is elkísérem. Az erőnlétemmel tehát nincs baj, emellett a helyes táplálkozásra is odafigyelek, rengeteg tésztafélét fogyasztok.”

Mint a legtöbb gyerek, ő is a focival kezdte, futóképességeire csak később figyeltek fel. Jelenleg a két sportág közti ingázás a legnagyobb gondja. „Atlétaedzéseim ritkábban vannak, ez számomra kiegészítés a foci mellett. Ha viszont apuval edzőtáborozok, akkor a futás kerül előtérbe.”

Tehetsége kibontakozását tavaly egy súlyos sérülés lassította le. Augusztusban, a ligarajt előtti utolsó barátságos mérkőzésen történt. „Egy kemény belépőt követően a lábfejem két, a kézujjam pedig egy helyen tört el. Mivel a cipő tartotta a lábamat, meccs közben nem is éreztem, milyen komoly a baj. Csak utána fogtam fel, mi történt.” Többhetes kiesés következett, lemondhatott az egész őszi szezonról. A visszatérés sem lesz könnyű feladat. Az Inter vezetői a vereknyei ifjúsági csapatba küldték, hogy ismét formába lendüljön. „Jól érzem magam az ottani társaságban, várhatóan június végéig maradok, aztán térek vissza az Interbe.”

Mielőbb szeretne bemutatkozni a sárga-feketék A csapatában is. Erre minden esélye megvan, hiszen Pecze Károly fiatal játékosokra épít. „A tapasztalt edző már beszélt velünk, s ez óriási lökést adott a további munkához. Azóta a hosszú futóedzések is elviselhetőbbek. Tisztában vagyok a lehetőséggel, szeretném kihasználni.”

A szőke másodikos legutóbb már másodszor lett a Duna utcai gimnázium legjobb sportolója (ő volt az első, aki már elsős korában kiérdemelte a címet). A foci mellett a futásban is lát feltörési esélyt, s idén ki szeretne jutni a junior atlétikai Európa-bajnokságra. „Tavaly korosztályomban öt kilométeren én futottam a legjobb szlovákiai időt, ami ösztönzőleg hatott rám. Az Eb-nevezési szint közelébe kerültem, ezért erre is szeretnék odafigyelni. Persze még többet kell majd edzenem.”

Dávid a második félévben egyéni tanterv szerint tanul, így több ideje jut a sportolásra, álmai megvalósítására.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?