A szlovénok elleni siker 100 000 eurót érne

Pozsony |

<p>Elfogadták a&nbsp;szövetség ajánlatát a&nbsp;szlovák labdarúgó-válogatott tagjai a&nbsp;jutalmazási rendszerrel kapcsolatban. Málta és Litvánia ellen csak a győzelem hoz pénzt, Anglia legyőzése 150&nbsp;000 eurót hozna a csapat konyhájára.</p>

A futballisták korábban azt kérték, hogy eredménytől és ellenféltől függetlenül a nevezett keret mind a 23 tagjának meccsenkénti 5000 eurós rajtpénz járjon nekik a vb-kvalifikáció során. (A 2014-es vb-selejtezősorozat alatt ilyen rendszer működött, akkor 2500 euró volt a rajtpénz.)

A szövetség azonban olyan jutalmazási rendszert szorgalmazott, amilyen a sikeres Eb-selejtezősorozat alatt is érvényben volt, vagyis hogy a keret tagjai közötti szétosztható prémium az eredménytől és az ellenféltől is függ. A futballisták végül rábólintották a szövetség ajánlatára.

Két ellenfél, Litvánia és Málta esetében csak a győzelemért jár prémium, a döntetlenért nem. Egy Anglia elleni esetleges győzelem 150 000 eurót érne a csapatnak (ennyit kaptak két éve a spanyolok legyőzéséért is), a szlovénok és a skótok elleni siker után 100 000 eurót oszthat szét a válogatott. Döntetlen esetén ezek az összegek feleződnek. Az Eb-selejtezősorozathoz hasonlóan most is érvényes, hogy a prémium felét azonnal a mérkőzés után megkapják a futballistát, a másik felét viszont csak akkor, ha kijutnak a világbajnokságra.

„Volt itt némi nézeteltérés. Ha elérjük a csúcsot, nem muszáj minden érintettnek azonnal megegyeznie a következő selejtezősorozat előtt – nyilatkozta Ján Kováčik, a Szlovák Labdarúgó-szövetség elnöke. – Mi azonban nem szándékozunk minden két évben új jutalmazási rendszert kidolgozni. A szövetség filozófiáját továbbra is az előző selejtezősorozatban megismert rendszer tükrözi. A játékosokkal megbeszéltük a vitás kérdéseket, és megegyeztünk, hogy ennek a selejtezősorozatnak a végéig már nem fogunk a pénzről beszélni.”

Kováčik hozzátette, hogy a szövetség nem fordíthatja az állami támogatásokat jutalmakra, abból csak a válogatottakkal kapcsolatos egyéb kiadásokat, az utazási és szállásköltségeket fedezheti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?