A szlovákok nyerték a Kaufland-kupát

hoki
Pozsony |

Pozsonyban maradt a hokitrófea: a szlovák jégkorong-válogatott szombaton 5:1-re legyőzte az orosz olimpiai válogatottat, aminek köszönhetően megnyerte a Kaufland-kupát.

A világbajnokság előtti utolsó felkészülési tornán két nagyon különböző arcát mutatta meg a szlovák hokiválogatott: csütörtökön nyögvenyelősen, nagy szerencsével verte Fehéroroszországot 2:1-re rávezetések után, míg szombaton az első perctől remekül játszva, nagy lendülettel, szűnni nem akaró rohamokkal könnyedén fektette két vállra az orosz olimpiai csapatot.

Hudáčekékat az sem zavarta meg, hogy az 1:0-ás első harmad után, amikor rengeteg lövéssel szórták meg Gyemcsenko kapust, váratlanul egyenlített az ellenfél. Craig Ramsay szövetségi kapitány védencei nem zuhantak össze, folytatták az addig nyújtott aktív jégkorongot, és gyorsan visszavették a vezetést, majd újabb találatokkal – három perc alatt hárommal – lezárták a meccset, 5:1-re megnyerve azt.

„Nagyon jól játszottunk, állandóan nyomás alatt tartottuk az oroszokat, akik el-elveszítették a korongot, és ebből kontrázhattunk. Ezúttal pedig a helyzetkihasználásunk is jó volt – nyilatkozta Ramsay, aki az idény eddigi legjobb teljesítménye után is arra intette játékosait, ne bízzák el magukat. – Büszkéknek kell lenniük az eredményre, de nem is szabad elfelejteniük, hogyan érték el. Nem arról szól manapság a hoki, hogy kicselezünk egy védőt és gólt szerzünk, hanem hogy csapattársként mindenben segítjük egymást. Ha mind az öten ugyanazt játsszuk, egész jók vagyunk.”

Az utóbbi félmondat az oroszok elleni találkozón többeket külön is megilletett, legfőképp a két gólt szerző Samuel Bučeket. „Felspannolva vártuk a meccset, mert a fehéroroszokat épphogy csak legyűrtük” – jegyezte meg a nyitrai csatár.

Rajta kívül elsősorban támadósora másik két tagja, Libor Hudáček és Radovan Puliš teljesítménye emelkedett ki a tornán: hárman együtt hat gólt és gólpasszt gyűjtöttek .„Ők hárman voltak azok, akik a fehéroroszok ellen is ki tudtak valamit találni, és szombaton is jól ment nekik. Ezt Craig is biztosan észrevette” – mondta Miroslav Šatan, a válogatott főmenedzsere.

A legendás hokis szerint több évre visszamenőleg nem játszott ilyen jól a nemzeti csapat, mint az oroszok ellen: Sersenék gyorsan hokiztak, kemények voltak az egyéni párharcokban, az egész csapat visszatámadott a korong elvesztése után, és a támadásba való átmenet is zökkenőmentes volt. „Bárcsak ilyen teljesítményeket látnánk a májusi világbajnokságon is” – tette hozzá Šatan. (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?