A szlovákok megtették a magukét

A szlovák labdarúgó-válogatott simán legyőzte Máltát, a skótok pedig nem nyertek Szlovéniában. Ezzel két feltétel teljesült ahhoz, hogy tovább éljenek Hamšíkék esélyei a vb-pótselejtezőre.

A szlovák labdarúgó-válogatott simán legyőzte Máltát, a skótok pedig nem nyertek Szlovéniában. Ezzel két feltétel teljesült ahhoz, hogy tovább éljenek Hamšíkék esélyei a vb-pótselejtezőre. De hogy elég lesz-e a második helyezettek tabelláján a továbbjutáshoz 12 pont, az csak tegnap, lapzárta után dőlt el.

Nagyszombatban közel 18 ezer néző volt kíváncsi a máltaiak elleni vb-selejtezőre, amelyet a szlovákok magabiztosan nyertek meg 3:0-ra, Nemec két gólja után Duda is betalált. A közönség közben fél szemmel a ljubljanai szlovén–skót mérkőzést figyelte, hiszen a szlovákok második helyéhez az is kellett, hogy Skócia legfeljebb egy pontot szerezzen. A skótok ugyan vezetést szereztek, de a szlovénok a csereként beállt Bezjak két góljával fordítottak, és a meccs végül 2:2-es eredménnyel ért véget. Ezzel Szlovákia lett a csoportmásodik, de a második helyezettek tabellájába nem számítanak bele a hatodik helyezett elleni eredmények, így a pótselejtezős helyek sorsa még a többi csoport eredményétől is függ. Ettől függetlenül a szlovákok megtették a magukét, végig fölényben futballoztak, és esélyt sem adtak a sereghajtónak arra, hogy esetleg megforduljon a fejükben a pontrablás lehetősége.

A nagyszombati közönség hálásan szurkolt, a vastaps nemcsak a szlovák, hanem a szlovén góloknál is zúgott a stadionban. Ján Kozák külön is kiemelte a közönséget. „Három éve az Eb-selejtezősorozat előtt alig kétezer ember jött ki a Málta elleni barátságos meccsünkre. Akkor azon gondolkoztam, kinek is játsszuk a futballt – mondta a szlovák szövetségi kapitány. – De az embereket nem lehet becsapni, látják a hozzáállást, az odaadást, a minőségi játékot.”

A szlovákok visszafogottan ünnepelték a Málta elleni sikert, Kozák is higgadtan értékelte a selejtezősorozatot. „Míg az előző kvalifikációban főleg a védekezésre összpontosítottunk, és az ellenfél hibáira vártunk, ebben a selejtezősorozatban az angolok elleni nyitómeccset kivéve a saját játékunkkal akartunk érvényesülni. De paradox módon, amíg az előző sorozatban megnyertük az első két meccsünket, holott az ukránok és a spanyolok is sokkal jobbak voltak, a mostani selejtezősorozatban, ha az ellenfél egy kicsit is dominált, akkor már veszítettünk” – mutatott rá Kozák.

A fejlődés abból a szempontból megkérdőjelezhetetlen, hogy a szlovákok egyre tetszetősebben játszanak (a szlovének ellen hazai pályán például egészen lenyűgöző focit mutattak be), viszont nem tudtak pontot rabolni Angliától, és az utolsó pillanatban kaptak ki Skóciában. „Egy pont valószínűleg hiányozni fog” – jelentette ki Kozák.

Eddig ugyanis csak egyszer fordult elő, hogy egy csapat négy vereséggel bejusson a pótselejtezőbe, a 2012-es Eb-kvalifikációban Észtország Szerbiát, Szlovéniát és Észak-Írországot is megelőzte.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?