A szlovák válogatott is egy pontra van az üdvösségtől

szlovákok

A szlovák labdarúgó-válogatottnak a magyarokhoz hasonlóan mindössze egy pontra van szüksége, hogy Eb-résztvevő legyen. Ha ma Pozsonyban (20.45) Škriniarék megakadályozzák az izlandiak győzelmét, akkor kijutást ünnepelhetnek.

A szlovákok helyzete kísértetiesen hasonlít a magyarokéhoz, a két novemberi selejtezőn (Izland otthon, majd Bosznia-Hercegovina idegenben) nekik is egyetlen pontra van szükségük, hogy bebiztosítsák helyüket a jövő évi kontinensviadalon.

Csütörtökön az izlandiak úgy lépnek pályára Pozsonyban, hogy matematikai esélyük ugyan még van a kijutást érő első két hely megszerzésére, reálisan nézve viszont már csak a Nemzetek Ligája-eredményeken alapuló pótselejtezőben bízhatnak.

„Izland kellemetlen ellenfél, besűrítik a pálya közepét. Még a portugálok is szenvedtek ellenük. Türelmesnek kell lennünk, az elején nem szabad kinyitnunk a játékot. A megfelelő pillanatban meg kell találnunk a réseketˮ – elmélkedett a siker receptjén Stanislav Lobotka, a Napoli szlovák középpályása, hangsúlyozva: szerinte a válogatott egyáltalán nincs olyan könnyű helyzetben, mint ahogy tűnik.

„A saját játékunkat akarjuk játszani, mi akarunk dominálni. Nem a döntetlenért, hanem a győzelemért fogunk hajtani. Júniusban fizikailag nehéz mérkőzést nyertünk meg náluk, és azóta javult a játékunkˮ – bizakodott Milan Škriniar csapatkapitány.

Az izlandiak ellen nem lesz bevethető az eltiltott Patrik Hrošovský–Peter Pekarík páros, Lukáš Haraslín viszont teljesen felépült sérüléséből, így Francesco Calzona szövetségi kapitány rendelkezésére áll.

A szlovákokat csak az ötödik kalapból sorsolták ki a selejtezők kezdetén, ennek ellenére Calzona legénysége eddig kizárólag a csoportgyőztes portugálok ellen szenvedett vereséget, mindkét esetben egy szoros mérkőzésen. A G csoportban még Luxemburgnak is van egy egészen kicsi esélye a második hely megszerzésére, de ehhez előbb Boszniát, majd Liechtensteint is le kellene győznie, közben pedig reménykednie kell a két szlovák vereségben. Luxemburg számára a pótselejtezős hely már így is biztosított, ugyanez igaz a bosnyákokra.

A szlovák csapat harmadik Európa-bajnokságáért küzd 2016 és 2021 után. A mérkőzés játékvezetője az angol Craig Pawson lesz, a találkozót az RTVS sportcsatornája élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?