A szezon meglepetéscsapata ellen zárja az évet a DAC

dac

A DAC labdarúgócsapata ma a rózsahegyiek ellen zárja a Fortuna Liga őszi szezonját (17.00) a MOL Arénában.

Két remek formában lévő csapat találkozik ma Dunaszerdahelyen. A sárga-kékek Joao Janeiro vezetése alatt megtáltosodtak, és négy meccs alatt 10 pontot gyűjtöttek. A portugál tréner érkezése óta ráadásul óriásit javult a csapat védekezese, Martin Jedlička hálója Janeiro debütálása óta érintetlen.

Dobogós ellenfél

A rózsahegyiek szintén tíz pontot gyűjtöttek az elmúlt négy fordulóban. Három hete nagy meglepetésre a nagyszombati Spartakot is legyőzték 3:0-ra, de a legutóbbi fordulóban botlottak: a hazai 1:1 a kiesés elől menekülő aranyosmarótiak ellen csalódást keltő eredmény volt a liptóiak számára.

Peter Struhár ennek ellenére elégedett lehet csapata őszi teljesítményével. A rózsahegyiek nagy meglepetésre a harmadik helyen állnak a tabellán, és mivel sokkal jobb a gól- arányuk a három ponttal lemaradó dunaszerdahelyieknél, így még egy esetleges mai vereség után is megtartják pozíciójukat. A csapat a legutóbbi fordulóban bebiztosította szereplését a felsőházi rájátszásban, ami a DAC-nak egy mai győzelemmel szintén sikerülhet.

A rózsahegyieket ugyanakkor tényleg nem szabad félvállról venni: a hétgólos Martin Regáli remek szezont fut, Ivan Krajčírik kapus pedig átlagban minden második meccsét kapott gól nélkül hozza le. A csapat szinte kizárólag hazai játékosokra támaszkodik, a keret egyetlen légiósa az északmacedón válogatott Tihomir Kosztadinov.

A két együttes egymás elleni örökmérlege a rózsahegyieknek kedvez, a közelmúltban viszont egyértelműen a DAC a sikeresebb, az utóbbi öt találkozón veretlenek maradtak a sárga-kékek. A szezon első egymás elleni mérkőzésén Andzouana és Lamkel Zé góljával idegenben 2:1-re győzni tudtak a csallóköziek.

Győzni kell az évzárón

„Jó csapattal találkozunk. Harmadikok a tabellán, idén jól megy nekik a játék. Sok gólt lőnek, keveset kapnak és minden labdáért megküzdenek. Az első egymás elleni meccsen győztünk, de szerintem akkor ők voltak a jobb csapat” – mondta Andrija Balic a rózsahegyiekről a DAC Hazai pályán című műsorában. A horvát középpályás hosszú sérülése után ismét teljesen egészséges. Bár a borzasztó állapotban lévő talaj a Slovan elleni mérkőzésen érezhetően nem „ízlettˮ a technikás játékosnak, úgy tűnik, Balic egyre inkább formába lendül, az utóbbi három fordulóban már kezdőként számított rá Joao Janeiro. „Az új edző megváltoztatott néhány dolgot, főleg a védelemre figyel nagyon oda. Sokkal egységesebbek vagyunk, és agresszívebben játszunk a középpályánˮ – részletezte a portugál edző hatását Balic.

Érdekesség, hogy a dunaszerdahelyiek még soha nem játszottak ilyen későn bajnoki mérkőzést a Fortuna Ligában, mint ma – az eddigi rekord december 16-a volt.

A zárt kapus mérkőzés játékvezetője Ivak Kružliak lesz, a találkozót a Nova Sport 2 és a Voyo élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?