Sport

A somorjai együttes a DAC farmcsapata lesz

A második labdarúgóligában szereplő somorjai STK lesz a DAC legközelebbi partnerklubja.
Bőd Titanilla

2019. június 19. 17:40

A somorjaiak és a dunaszerdahelyiek is nagy potenciált látnak az együttműködésben (Őry Tibor felvétele)

„Óriási lehetőségnek tartjuk ezt – mondta lapunknak Németh Krisztián, a sárga-kékek utánpótlásért felelős sportigazgatója. – Az egyik cél, hogy az A csapatban kevesebbet játszók rendszeres játéklehetőséghez jussanak, a másik pedig, hogy a fiataljaink egy megfelelő bajnokságban találkozhassanak a felnőttfocival.”

Horváth Csaba, a somorjai STK klubelnöke is nagy potenciált lát az együttműködésben. „Fontos küldetésünknek tartjuk, hogy elindítsuk a régióból a fiatalokat egy úton, és a somorjai klub jó ugródeszka lehet” – hangsúlyozta a klubelnök.

Az együttműködés keretében a bajnoki meccsekre öt játékos érkezhet Somorjára a DAC A csapatából, ezen felül lesz 7–8 fiatal dunaszerdahelyi játékos, aki somorjai színekben szerepel ezután. Az STK-nak is van 10–12 focistája, így áll össze a játékoskeret.

Az edző személye egyelőre nem ismert, átmenetileg a DAC U19-es csapatának edzője, Szíjjártó László vezeti az edzéseket. „Öt edzőt hallgattunk meg, közülük fogunk választani. Az edzésmunka Peter Hyballa ellenőrzése alatt fog zajlani, aki rendszeresen fog konzultálni a somorjaiak szakvezetőjével. A tréningek nagy részére a MOL Akadémián kerül majd sor” – tudtuk meg Németh Krisztiántól, aki szerint a megegyezés mindkét fél számára kedvező: Somorján ezáltal megmaradt a II. liga, ami a brazil Fluminense távozása után veszélybe került, a nézők pedig élvonalbeli DAC-játékosok mellett a régió legtehetségesebb fiataljait is láthatják majd somorjai mezben.

Az STK farmként fog működni, de hivatalosan nem lesz a DAC B csapata. „Fontos volt számunkra, hogy a Somorja megtartsa az identitását” – mondta Németh Krisztián.

Az együttműködés egyelőre egy évre szól, és elsősorban a felnőttcsapatokat érinti.

A két csapat szombaton, 10.30-tól a MOL Akadémián edzőmérkőzést játszik egymással.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Továbbra sincs megegyezés az MKP és a Híd között

Frissítve

Hetekig is eltarthat a Tátrában rekedt barlangászok mentése

VIDEÓ: Puskás-díj - Zsóri Dániel gólja is a jelöltek között

Tizenhat fiatalkorú volt a Párkányban elfogott illegális bevándorlók között

Anya csak egy van, de bízhatunk benne?

Rolls-Royce Dawn: a várt pirkadat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?