A sok helyzet ellenére kikapott a KFC

Hazai pályán 2:1-re kapott ki a komáromi KFC a hasonló képességű vágújhelyiektől a II. labdarúgóligában, és ezzel a 12. helyről visszacsúszott a 14.

Hazai pályán 2:1-re kapott ki a komáromi KFC a hasonló képességű vágújhelyiektől a II. labdarúgóligában, és ezzel a 12. helyről visszacsúszott a 14. helyre a tabellán.

Ha visszatekintünk a komáromi KFC emlékezetes szezonkezdetére, azt mondhatjuk, a katasztrofális rajt ellenére is még mindig talpon van a Duna-parti csapat, amely a „cserbenhagyásos balesete” után még mindig nem omlott össze, amit cserbenhagyói valószínűleg kívántak a rendkívül tarka összetételű legénységnek. A bajnokságban az utolsó három bajnoki meccsükön megszerzett két győzelmükkel és egy döntetlenjükkel a komáromiak egy kicsit ráijesztettek a szintén kiesőjelölt ellenfeleikre, s ha szombaton a vágújhelyiek ellen győztek volna – a meccsen esélyesként léptek pályára –, akkor legalább egy szusszantásnyira biztos kiléphettek volna a kiesési zóna félelmetes árnyékából. De nem győztek, ezért maradtak a kételyek, meg az a szurkolói feszültség, amely csak akkor enyhülhet, ha a csapat a teljesítőképessége szintjén fog játszani, s becsületes játék után győz, vagy esetleg veszít a nagyobb tudású és felkészültebb ellenfelei ellen.

A Nové Mesto elleni mérkőzés az első félidőben dőlt el, amelyben sok hibával és szervezetlenül játszottak a Duna-partiak, míg ellenfelük nagy akarással és elszántan futballozott. Döbbenetes volt a kezdet. A játékosok még a koncentráltság mélypontján voltak, amikor a vendégek gólveszélyes csatára, Rajmund Mikuš lefutotta a komáromi védőket, Kosťukevič nem teljesen indokoltan kifutott kapujából, s nem a labdát érte el lábával, hanem az ellenfél csatárának lábát, amit a játékvezető tizenegyessel és sárga lappal értékelt. A megítélt büntetőt a felvágott játékos, Mikuš biztos lábbal értékesítette – 0:1. A gól meghatványozta a vendégcsapat támadókedvét, a komáromiakét meg alaposan megtépázta. Ez a vágújhelyiek második góljában csúcsosodott ki, a 31. percben a vendégek balszélsője faképnél hagyta a hazaiak jobbhátvédjét, éles szögből a rövid sarokra lőtt, lövését Kosťukevič még kitenyerelte az ötös vonalra, ám a jobbról érkező, minden gólhelyzetben szerepet vállaló Mikuš belsővel pontosan célzott a bal alsó sarokba – 0:2. A biztos vendégvezetés a vágújhelyiekre hízelgő, mert a komáromiaknak az első félidőben öt gólszerzési lehetőségük volt (kettő-kettő Militosyannak és Biliknek, egy pedig Bajzának), amelyeket érthetetlenül és könnyelműen kihagytak.

A második félidő abban különbözött az elsőtől, hogy a vendégek nem erőltették a támadást, tartották az eredményt. A komáromiak maradtak az indokolatlanul óvatos játékuknál, amellyel ugyan ismét kidolgoztak 3-4 gólhelyzetet, de ezeket rendre kihagyták. Volt három ígéretes szabadrúgásuk is a tizenhatos közeléből, ezek közül egyet Goran Matics a tizenhatos sarkától védhetetlenül tekert be a 85. percben a hosszú sarokba – 1:2. Huszty Dániel és Bilik szabadrúgásai nem jelentettek veszélyt a vendégek kapujára, akik a II. félidőben sok-sok kikényszerített szabadrúgásukkal szorgalmasan húzták az időt. A látható időhúzás ellenére a 90. perc letelte után megszólalt a játékvezetői síp, ami a komáromiaknak a fájdalmas mérkőzés végét jelezte.

A tárgyilagos szurkolók szerint a komáromiak óriási lehetőséget szalasztottak el, ami a végső elszámolásnál a bentmaradásukat is veszélyeztetheti. Peter Zelenský vezetőedző is nehezen talált szavakat védencei teljesítményére: „Az első félidőt tökéletesen elrontottuk. A szünetben figyelmeztettem a fiúkat az érthetetlen hibákra, és a gólhelyzetek sorozatos elpuskázására. Igazán nem változtattak játékstílusukon a második félidőben sem. Ezt az eredmény igazolja. Pedig ez az ellenfél legyőzhető volt.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?