A Slovan legyőzte a DAC-ot, egy régi ismerős is betalált a sárga-kékeknek

dac

4:2-es vendéggyőzelemmel zárult a DAC és a Slovan labdarúgócsapatának összecsapása a dunaszerdahelyi MOL Akadémián.

Rendhagyó, szezon utáni barátságos mérkőzést játszott egymással szerdán a Fortuna Liga első két helyezettje. A DAC csapatában több kulcsjátékos is pihenőt kapott Adrián Guľától, így Kalmár, Krstovic, Dimun és Blackman, de a beteg Riszvanisz és a sérült Káčer sem lépett pályára. A kezdőben így többnyire olyan játékosok kaptak lehetőséget, akik a bajnokságban nem számítanak alapembernek.

Az első félidő végére a legtöbben meg is mutatták a nagyjából 40 kilátogató bérletesnek, hogy miért nem voltak fontos láncszemei a csapatnak az elmúlt fél évben – a Slovan ugyanis a 38. percben már 4:0-ra vezetett.

Egyik csapat játékosai sem tűntek motiváltnak a meccs elején, bár az talán nem motiváció kérdése, hogy a Ferencvárostól kölcsönvett Gavrics két-három méteres passzokat rontott el. Egyébként meccsben voltak a sárga-kékek: Szánthó kihagyott ziccerrel kezdett, amit a túloldalon Csavrics megbosszult, majd Davis kihagyott tizenegyese és Veselovský kapufája után megint a Slovan talált a hálóba. Az égszínkékek negyedik gólját nem más szerezte, mint Zuberu Sharani, aki nyáron szinte észrevétlenül távozott Dunaszerdahelyről, és most a pozsonyiakkal készül.

Érdekes

DAC–Slovan Bratislava 2:4 (0:4)

MOL Akadémia, jv.: Kišš.

Góllövők: Ramadan, Nebyla, ill. Csavrics 2, Zmrhal, Sharani

DAC: Veszelinov–Pinto (73. Andzouana), Szolgai B. (73. Fančovič), Muhamedbegovic (46. Brunetti), Davis (84. Méndez)–Nebyla (84. Bahi), Fazlagics (73. Leginus), Veselovský (46. Szolgai M.)–Szánthó (79. Demjanovič), Ramadan, Gavrics (46. Csóka).

A második félidőben a Slovan takaréklángra kapcsolt, a DAC pedig összekapta magát és 4:2-re felzárkózott. Sárga-kék mezben több akadémista és somorjai fiatal is szerepet kapott (Szolgai Bálint és Máté, Fančovič, Bahi, Csóka, Demjanovič), valamint a Nagymihályról érkező balhátvéd, Alex Méndez is, akit napokon belül hivatalosan is bejelentenek Dunaszerdahelyen.

A DAC játékosai pénteken szünetre vonulnak, a közös gyakorlások január 5-én folytatódnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?