A Slovan célja a bajnoki cím

Pozsony |

<p>Merész célokkal vág neki a labdarúgó Corgoň Liga szombaton induló tavaszi idényének a második helyen álló Slovan, amely a bajnoki címvédés mellett a kupában is győzelemre tör.</p>

Kérdés azonban, leülhet-e a kispadra a csapat új vezetőedzője, a hivatalosan főmenedzseri tisztséget betöltő Dušan Tittel. „Ezt a funkciót a külföldi klubok mintájára hoztuk létre. Tittel felügyeli a felnőtt csapat munkáját, ő a felelős az eredményekért, de az ifjúsági csapatokkal is törődik, tulajdonképpen minden sporttechnikai kérdésben ő dönt” – vázolta a helyzetet Miklós Béla, a Slovan igazgatótanácsának alelnöke.

Pavol Peráček, a Szlovák Labdarúgó-szövetség technikai igazgatója azonban a sportnapilapnak úgy nyilatkozott, Tittel semmiképp sem lehet vezetőedző, mivel nem teljesíti az ezzel a funkcióval járó feltételeket. Így Tittel csak valamilyen más tisztségben, például csapatvezetőként ülhetne a kispadon a bajnoki meccseken.

„Én nem is vezetőedző, hanem főmenedzser vagyok, és biztos vagyok benne, hogy a kispadról irányítom majd a csapatot. Ferguson sem a kapu mögött ül. Nálunk rettentő bürokratikus a rendszer, a szövetségnek is ezért vannak ellenvetései, holott szerintem egyetlen csapatnak sincs olyan képzett edzői gárdája, mint a Slovannak. Csapatvezetőként persze akármilyen tanulatlan jöttment is ülhetne a kispadon” – mondta Tittel, aki készen áll a kihívásokra: „Egy olyan nagy múltú klub, mint a Slovan, csakis a legmagasabb célokra törhet. A bajnoki cím és a kupagyőzelem megszerzése mellett azonban azt is fontosnak tartjuk, hogy a saját nevelésű játékosainkat fokozatosan beépítsük a kezdőcsapatba.”

Az égszínkékek keretében történt néhány változás: Kozák, Petráš, Simao és Valachovič elhagyta a klubot, Rodinger a prágai Bohemiansnál, Kuráň, Nachtman és Pires pedig a ligetieknél fog vendégeskedni. Új szerzemények Guédé (Petržalka), Had (Lokomotiv Moszkva), Jánošík és Kuzma (mindketten Dubnica). „Szerintem erősebb csapatunk lesz, mint az ősszel, s már a kezdőcsapat is összeállt a fejemben – árulta el Tittel. – Sajnos, az első meccsen az eltiltások miatt még nem küldhetem az ideális csapatot a pályára, de így is bízom a sikerben.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?