A Slovan az őszi bajnok

<p>Egy fordulóval a bajnokság őszi zárása előtt eldőlt, hogy a pozsonyi Slovan telel az élen.</p>

ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

A héten két klubban is edzőt váltottak: Eperjesen a bolgár Angel Cservenkov helyét rögtön ketten foglalták el (Ladislav Totkovič és Marek Fabuľa), míg Nagyszombatban az egy hete lemondott cseh tréner, Pavel Hoftych utódja Peter Zelenský lett.

A Tatrannál bevált a csere, hat meccs után tudtak nyerni a keletiek (1:0 a besztercebányai Dukla ellen, Peter Lipták pályafutásának első élvonalbeli góljával), ellenben a Spartaknál továbbra sem sikerült kimászni a gödörből. Pedig adott volt számukra a plusz motiváció: a 36 éves Miroslav Karhan a rózsahegyiek ellen játszotta 200. meccsét a hazaiak színeiben, de a többiek mintha hozzá lassultak volna. Az 1:0-s vendéggyőzelemmel végződött meccs összefoglalóját nézve arról győződhettünk meg, hogy a nagyszombati védők még vészhelyzetben sem képesek sprintelni – lehet, ezt a tevékenységet csak az új stadionban akarják bemutatni. A héten ugyanis megszületett a döntés az Anton Malatinský Stadion teljes átépítéséről. A tervek szerint 2015-re elkészülő City Arena 19 000 férőhelyes lesz, a komplexumban emeletes földalatti parkoló, bevásárlóközpont és irodahelyiségek kialakításával is számolnak, potom 76 millió euróból.

Az infrastruktúrával tehát nem lesz gond, már csak a pályán kellene bizonyítania az utolsó helyezettnek. Példát akár a zsolnaiakról is vehetnének: a bajnokcsapat 427 perce tartó gólcsendje ért véget az aranyosmarótiak ellen 4:1-re megnyert meccsen – de ami ennél fontosabb, a címvédő kezdőcsapatában hat olyan játékos volt, aki még nem töltötte be a 25. életévét. „Tisztában vagyok vele, hogy nekünk, tapasztaltabbaknak kell lendítenünk a gárda játékán” – nyilatkozta a „már” 24 éves Róbert Pich, aki két gólt is szerzett.

A legnagyobb örömre azonban a pozsonyi Slovannak lehet oka: az égszínkékek 3:1-re nyertek a trencséniek ellen, így az utolsó őszi forduló eredményeitől függetlenül tavasszal a tabella éléről várhatják a folytatást. „Eredményeink és teljesítményünk is hullámzó volt az ősszel. Rosszul kezdtünk, három forduló után a hetedikek voltunk, de aztán nagyszombati győzelmünkkel elrugaszkodtunk – értékelt Juraj Halenár, a Slovan csatára. – Hatpontos előnyünk reális, és mindenképpen megérdemelt.” (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?