A sérültek felépülését várják a komáromi kosarasok

komáromi kosarasok
Komárom |

A férfi-kosárlabdaextraliga 12. fordulójának keddi (18.00) zárómeccsén a Duna-partiak abban bíznak, nem ismétlődik meg az egy héttel ezelőtti sporttörténeti esemény.

Nem a szokványos pozitív vagy negatív pontcsúcs került be múlt héten Iglón a krónikákba, nem is rekordgyőzelem vagy egy sorozat lezárása: a komáromiak ugyanis a 11. forduló mérkőzésén mindössze öt játékossal tudtak kiállni, azaz mindegyikük végigjátszotta a teljes 40 percet.

„Soha életemben nem találkoztam még ilyen helyzettel, 60 kosárlabdával töltött év alatt nem éltem meg ilyesmit” – mondta lapunknak Paulík József, a komáromiak menedzsere. „Életemben nem fordult elő ilyen, egyetlen csapatomban sem, és úgy tudom, a komáromi klub történetében sem” – duplázott rá Ladislav Stojanov, az „ötök” egyike.

Inkább csak dobóedzések

Iglóra hét kosarassal utazott el az MBK Rieker com-Therm csapata, azzal, hogy a szlovén Nini Gabrijel biztosan nem fog játszani. Bemelegítéskor Nenad Miloševič is megsérült, így a vendégek cserejátékos nélkül, Vlagyimir Djordjevics, Austin Williams, Miles Bowman, Matej Marchyn, Ladislav Stojanov összeállításban játszották le a bajnokit.

„Természetesen nagyon elfáradtunk, de nagyobb hátrány volt, hogy fejben végig ott volt az emberben, hogy csak öten vagyunk. Harminchat ponttal kikapni kosárlabdában sok, de a körülmények ismeretében még talán elfogadható. Egy félidőig bírtuk, a szünetben még csak nyolc pont volt a hátrányunk, de utána már nem szabálytalankodhattunk, hogy valamelyikünk ki ne pontozódjon, így pedig nem lehetett keményen védekezni, amit az iglóiak kihasználtak” – elevenítette fel a történteket az Új Szónak Stojanov.

Az „egészségi helyzet” a továbbiakban sem javult, így végül az eredetileg szombatra kiírt, privigyeiek elleni bajnokit ma játsszák le. Hogy komáromi részről hányan? „Bolek és Tomic biztosan nem lép pályára, a többiek, Pipíška, Sztamenkovics, Miloševič, Halmeš esetében sok a kérdőjel” – mondta a magyarul remekül beszélő Stojanov a tegnap esti edzés előtt.

A piros-fehérek már hetek óta foghíjasan szerepelnek a bajnokságban, háromszor is előfordult, hogy heten tudták vállalni a játékot. Lehetőségeik az edzéseken is behatároltak. „Ha hatan vagyunk, még lehet egymás ellen játszani picit, de inkább dobóedzéseket tartunk. Illetve Alekszander Vrzsina edző igyekszik rövidebb gyakorlásokat tartni, nehogy még valaki megsérüljön” – jegyezte meg Stojanov.

További problémák

A komáromiak dolgát két amerikai légiósuk, Brandon Hayes és Deandre Ray közelmúltbeli kényszerű távozása is nehezítette, akik esetében nem érkezett meg időben a szlovákiai munkavállalásukhoz szükséges erkölcsi bizonyítvány. Az ügy kisebb vihart kavart az egyik szakportálon, amely a hírről szenzációhajhász címmel (Újabb exbűnözők. Hayesnek és Raynek el kellett hagynia Komáromot) számolt be.

„Nehezen viselték a fiúk, hogy el kell menniük, sajnáltuk őket, mert jó fejek voltak, de ez is benne van a sportéletben” – fűzte hozzá Stojanov. Pótlásukra a korábban Kassán szereplő szerb Vlagyimir Djordjevics és a tavaly Franciaországban játszó amerikai Austin Williams érkezett.

A basketliga.sk értesülései szerint pedig komoly pénzügyi nehézségek merültek fel a klubnál.

„Sajnos, tényleg vannak anyagi gondjaink, zajlanak a tárgyalások, amelyek segíthetnek a megoldásukban” – válaszolta érdeklődésünkre Paulík József.

Ezen tények ismeretében nem meglepő, hogy a komáromiak az utolsó előtti helyen állnak a tabellán, 3 győzelem/7 vereség mérleggel. „Szeretnénk türelmet kérni a szurkolóktól. Teljes létszámban egészen más erőt képviselnénk, ezt minden riválisunk elismeri. Reméljük, minél hamarabb bebizonyíthatjuk, mert a kiegyenlített erőviszonyoknak köszönhetően nagyon együtt van a mezőny, nincsenek leszakadások a tabellán” – tette hozzá Stojanov. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?