A sereghajtóhoz utazik a DAC, Guľa szerint minőségi játék kell a győzelemhez

Krstovic

A válogatottszünet után szombaton (18.00) a sereghajtó liptószentmiklósiak otthonában rázódhat újra játékba a DAC labdarúgócsapata a Fortuna Ligában.

Jó hír a dunaszerdahelyi szurkolók számára, hogy az utóbbi napokban több olyan játékos is feltűnt az edzéseken, akik huzamosabb ideje sérüléssel bajlódnak: Eric Davis, Andrija Balic és Dominik Kružliak is gyakorolt már, valamint a partvonalon kívülre került Balogh Norbert is ott mosolyog a szerdai edzésről készült képeken. Davis és Balic egyelőre még nincs olyan állapotban, hogy pályára lépjen, Kružliak sorsáról pedig a meccs előtti utolsó vizsgálatok alapján fognak döntetni. Ugyanez igaz Riszvaniszra és Moumoura is.

Adrián Guľa vezetőedzőnek és stábjának elsősorban a válogatottmérkőzésekről visszatérő játékosok állapotát kellett felmérnie a liptószentmiklósiak elleni találkozó előtt. Összesen 9 DAC-játékos csatlakozott hazája válogatottjához a szeptemberi terminusban, közülük Veselovský és Krstovic egy kisebb sérülés miatt nem játszott, míg Miroslav Káčer nem kapott lehetőséget a szlovák nemzeti együttes új szövetségi kapitányától, Francesco Calzonától. Enisz Fazlagicsnak az északmacedónoknál szintén be kellett érnie a cserepaddal.

A moldovai válogatott Nicolaescu még DAC-játékosként kapott meghívót, de a szünet alatt az izraeli Beitar Jeruzsálem csapatához igazolt. César Blackman egy mérkőzést abszolvált Panamával, Ammar Ramadant pedig két meccsen cserélték be a szíriai válogatottba. Sebastian Nebyla egy percet kapott a szlovák U21-es csapatban Ukrajna ellen. A legtöbb sikerélménye Andrejs Ciganiksnek volt, aki mindkétszer kezdő volt és a lett válogatottal csoportelsőként zárt a Nemzetek Ligája D divíziójában.

„Lényegében mindössze két és fél napja vannak velünk a válogatottaktól visszatérők. Másrészt jó hangulatban és energiával telve érkeztek Dunaszerdahelyre. Bízom benne, hogy ezt képesek leszünk az előnyünkre fordítani azzal a munkával együtt, amelyet a rendelkezésre álló srácokkal végeztünk el a válogatottszünet alattˮ – fogalmazott Adrián Guľa vezetőedző a klubhonlap pénteki cikkében.

A dunaszerdahelyi csapat fennmaradó része egy felkészülési mérkőzést játszott a szünet alatt, a Győri ETO elleni találkozó 3:3-as döntetlennel zárult, Kalmár Zsolt két gólt és egy gólpasszt jegyzett.

A tíz forduló után még nyeretlen liptószentmiklósiak jelenleg a tabella utolsó helyén állnak, így a DAC-nak mondhatni kötelessége győzelemmel kezdeni az októbert. A liptóiaknak a tavalyi szezonban újoncként nem voltak kiesési gondjaik, sőt, a nyolcadik helyen végezve végül bekerültek az Európa-konferencialiga-szereplésért kiírt szezon végi rájátszásba, amelynek elődöntőjében pont a DAC-tól szenvedtek 4:2-es vereséget.

A két csapatnak nem ez volt az utolsó egymás elleni meccse, az idei szezont ugyanis egymás ellen kezdték, júliusban Adrián Guľa legénysége Krstovic és Kružliak góljával 2:1-re győzni tudott a MOL Arénában. A liptószentmilósiak nemcsak akkor, hanem azóta sem érezhették a győzelem ízét, a mezőnyben egyedüliként nyeretlenek a bajnokságban.

A múlt szezonban ugyanakkor a liptóiak hazai pályán le tudták győzni a DAC-ot 1:0-ra, így Kalmáréknak óvatosan kell hozzáállniuk a mérkőzéshez. „Egy olyan bajnoki összecsapás előtt állunk, amelyen nemcsak a minőségünket kell megmutatnunk, de az idegenbeli győzelmet is be kell gyűjtenünkˮ – mondta Guľa.

A találkozót a Markíza plaformja, a Voyo élőben közvetíti, a játékvezető Dohál lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?