A rozsnyói Farkaš Henrietta kapta a sportolók Oscar-díját

Farkaš Henrietta, Natália Šubrtová
Monte-Carlo |

A rozsnyói Farkaš Henrietta kapta a sportolói Oscar-díjként is számon tartott Laureus-díjat az év fogyatékos sportolója kategóriában.

A kilencszeres paralimpai bajnok alpesi síző felvezetőjével, Natália Šubrtovával vette át a rangos elismerést. „Remeg a lábam, köszönöm az állótapsot – nyilatkozta a monacói gála színpadán a 32 éves sportoló. – Óriási megtiszteltetés ez a díj. Köszönöm, hogy a világ legjobb sportolói közé kerülhettünk. Köszönöm Natáliának, hogy már 11 éve mellettem áll. A jubileumi tizedik szezonunk tényleg különleges volt. Köszönet illeti az edzőmet is.”

Farkaš Henrietta és felvezetője a tavalyi pjongcsangi olimpia legeredményesebb sportolója lett, négy aranyat és egy ezüstöt szereztek.

A Laureus-díj mezőnyében Diede De Groot holland kerekesszékes teniszező, Brian McKveer kanadai látássérült sífutó, Oksana Masters amerikai fogyatékos sífutó, Grigoriosz Polihronidisz görög bocciás és Markus Rehm német fogyatékos távolugró volt Farkaš Henrietta ellenfele.

A férfiaknál Novak Djokovics, a nőknél Simone Biles lett 2018 legjobb sportolójaként a Laureus-díj kitüntetettje. A férfi teniszezők világranglistáját vezető Djokovics tavaly Wimbledonban és a US Openen is győzött, mielőtt idén az ausztrál nyílt teniszbajnokságon diadalmaskodott. A szerb játékost negyedszer választották meg a legjobbnak.

A női sportolók között győztes, négyszeres olimpiai bajnok amerikai Biles a tavalyi dohai torna-világbajnokságon négy aranyérmet nyert. Ő másodszor vehette át az elismerést.

Az év csapata a tavaly nyári oroszországi világbajnokságon aranyérmes francia labdarúgó-válogatott lett.

A sportakadémia több mint 60 tagjának szavazatai alapján Arsene Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője életműdíjat vehetett át.

Az előző év legjobbjait 2000 óta díjazzák.

Érdekes

Laureus-díj 2018:

Az év férfisportolója: Novak Djokovics (szerb, tenisz)

Az év női sportolója: Simone Biles (amerikai, torna)

Az év csapata: francia férfi labdarúgó-válogatott

Az év áttörése: Oszaka Naomi (japán, tenisz)

Az év visszatérése: Tiger Woods (amerikai, golf)

Az év fogyatékos sportolója: Farkaš Henrietta (szlovákiai, alpesi sí)

Az év extrémsportolója: Chloe Kim (amerikai, hódeszka)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?