A piszkos tizenkettő

Holnap tizenkét magyar versenyző, öt csapat és két motoros vág neki a 11052 kilométernek, őket nyolc kamion (közülük három versenyben) segíti, amelyek csak kísérők, de eredményük beleszámít az összesítésbe.

Holnap tizenkét magyar versenyző, öt csapat és két motoros vág neki a 11052 kilométernek, őket nyolc kamion (közülük három versenyben) segíti, amelyek csak kísérők, de eredményük beleszámít az összesítésbe. Az autósok közül a Kis Sándor, Czeglédi Péter (Nissan Navara Pick-Up), és a Palik László, Darázsi Gábor (Bowler Wildcat) párosoknak már tavaly sikerült leküzdeniük a több mint nyolcezer kilométeres távot. Ezt 2000-ben Szalay Balázs is megtette. 2004-ben Bunkoczi László navigátorral vág neki a viadalnak (Opel Frontera). Újra próbálkoznak az idén kevesebb sikerrel járt Benyó Miklós, Maurer Péter (Hyundai Terracan) és Liszi László, Rack György (Mitsubishi Pajero) párosok, valamint Szilvási Péter (Suzuki) is, aki az idei évben egyedüli magyar motorosként vágott neki a távnak. 2004-ben társa lesz Perepatics Richárd, aki újoncnak számít.

A magyarok közül legnagyobb eséllyel a Palik-Darázsi páros indul, akik nagyon dicsérik speciálisan erre a célra felkészített, Bowler Wildcat versenyautójukat. „A nagy bánatom az, hogy nem aludhatok vele. Ezért is várom különösen a Dakart, mert akkor legalább mellette hajthatom álomra a fejem” – mondta Palik László. Mellesleg az egyik versenyben lévő kamionnal elkíséri őket az autó tervezője is, akit hosszas rábeszéléssel sikerült csak rávenniük az útra. „Jó lenne felülmúlni az 52. helyet, de nem lesz könnyű dolgunk…” – tette még hozzá Palik.

A Kis-Czeglédi páros is alaposan átdolgozta a Nissant, szerelhetőbbé tették, hogy sivatagi körülmények között könnyebben boldoguljanak az esetlegesen felmerülő problémákkal.

Ebben az évben több vasat tartunk a tűzben, mint tavaly, nőnek az esélyek, drukkoljunk hát, van kinek! (vi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?