A nyolc között a magyar pólóslányok

<p>Barcelona. Gond nélkül jutott be a legjobb nyolc közé a magyar női vízilabda-válogatott a barcelonai vizes világbajnokságon: Merész András szövetségi kapitány együttese a szombati nyolcaddöntőben 14:5-re győzte le a briteket. A férfiak Kazahsztán elleni nyolcaddöntője tegnap lapzárta után ért véget.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A magyarok mindhárom csoportmeccsüket megnyerték, így egy csoportnegyedikkel, a saját kvartettjükben utolsó britekkel játszhattak a negyeddöntős részvételért.

Az önbizalmat nem csupán a brazilok (20:6), az Európa-bajnok olaszok (10:4) és a kazahok (18:7) elleni könnyed diadalok alapozhatták meg, hanem az a tény is, hogy a magyar válogatott korábban rendre sok góllal verte szombati ellenfelét. A tavalyi, hollandiai Eb csoportmeccsén például 19:9-re, bár az azért figyelmeztetésként hathatott, hogy a legutóbbi találkozón – jó egy hónapja, a dunaújvárosi tornán – csupán háromgólnyi különbség (15:12) volt a két együttes között.

Barcelonában néhány gyengébb pillanat ellenére kilenc góllal sikerült diadalmaskodni, így Merész András szövetségi kapitány elégedetten értékelhetett a meccs után. „A tétje ennek a meccsnek csakis annyi volt, hogy a nyolcba jussunk, s nem az, hogy valamiféle vízilabdashow-val rukkoljunk ki. Ilyen hosszú menetelésben amúgy is benne van a hullámvölgy, nálunk most jött el, de semmi gond nincs” – mondta a magyar szakvezető. Együttese a négy közé jutásért a hollandokkal játszik ma 21.45-kor.

Ha a férfiak megnyerték tegnap a Kazahsztán elleni nyolcaddöntőjüket (amely lapzárta után ért véget), akkor a negyeddöntőben a görögökkel találkoznak.

Tegnap megkezdődtek a vizes vb nagymedencés úszóversenyei is, női 400 méter gyorson a magyar Kapás Boglárka az 5. lett, a számot az amerikai Ledecky nyerte. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?