A nagyfödémesi ifik papírforma-győzelme

Nagyfödémes |

<p>A nagyfödémesiek győzelme került a krónikába a mátyusföldi futballcsapatok teremtornái idei sorozatának első állomásán, melyen az ifik csatáztak a Galántai Területi Futballszövetség elnökének vándorserlegéért, a terembajnoki címért.</p>

Az U19-es korosztály tizenkettedik terembajnokságán a galántai sportcsarnokban hét együttes mérte össze körmérkőzéses rendszerben tudását. A területi bajnokság két résztvevője (Gáň, Čierna Voda) mellett négy V. ligás együttes (Matúškovo, Pata, Dolná Streda, Veľká Mača), valamint a IV. ligában futballozó nagyfödémesiek állnak csatasorba.

„Érvényesült a papírforma, a legtöbb tapasztalattal, a legfelsőbb osztályban játszó nagyfödémesiek játszották tornánkon a prímet. Mérlegüket csupán egy vereség csúfítja. A feketenyékiek csupán heten voltak, ami rányomta bélyegét teljesítményükre, sereghajtóként zártak. Az egyébként színvonalas erőpróbán nem vallottak szégyent a területi bajnokság csapatai, kevés kivételtől eltekintve egyenrangú ellenfelei voltak a felsőbb osztályban játszóknak. További pozitívum, hogy ezúttal nem volt reklamáció, sportszerű légkörben zajlottak az összecsapások. A nézők részéről megnyilvánult gyér érdeklődést viszont negatívumként értékelem. A lelátón húsz futballkedvelőt számoltam meg” – summázta benyomásait Milan Horňáček, a területi futballszövetség sporttechnikai bizottságának elnöke.

A tornaelső gépezete olajozottan működött. „Előtte azt mondtam a fiúknak, hogy illene olyan teljesítménnyel előrukkolni, mely igazolná, hogy mi a IV. ligát képviseljük. Így is lett. Tapasztalatainkat, játéktudásunkat kamatoztatva az élen végeztünk. Meghatározó egyéniségünk gólerős csapatkapitányunk, Múcska Attila volt. Két kapusunk megbízhatóan hárított. Mi kaptuk a legkevesebb gólt, szám szerint nyolcat. A tavaszi idényre való felkészülés egyik állomásának szántuk a tornát, melyen fiatalabb diákjainkat is bevetettük. Játékosainkat szüleik is fergetegesen buzdították. Ismét beigazolódott, hogy mi egy nagy család vagyunk” – értékelte védencei helytállását Varga Miroslav, a nagyfödémesiek sikerkovácsa.

A szervezők a megmérettetés győztesét vándorserleggel, első három helyezettjét kupával, legjobb kapusát, mezőnyjátékosát és góllövőjét pedig különdíjjal jutalmazzák.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?