A nagyabonyiak nem bírták a kettős emberhátrányt

bős-nagyabony

Egy hét alatt három bajnokit játszottak, ezeken kilenc pontot gyűjtöttek be, a tabella 2. helyére ugrottak a bősiek, akik vasárnap a parkerdei stadionban a nagyabonyiakat fektették két vállra 2:0 arányban. 
 

A csallóköziek színvonalas presztízscsatáját két kiállítás is tarkította. A félidei pihenőt követően két nagyabonyi futballista, Boráros Attila és Kardos Gyula kapott piros lapot. „Hajtós mérkőzés volt, kevés helyzettel. Az ellenfél szervezetten futballozott, sokáig nem tudtuk feltörni a védelmét. Igyekezetünket a második félidőben sikerült gólokra váltani. Előbb házi gólkirályunk Bujka, majd Minčič talált a hálóba. Az igazsághoz tartozik, hogy ekkor az ellenfél már kettős emberhátrányban futballozott. Mindkét kiállítás jogos volt” – ecsetelte távirati stílusban a Duna-partiak sikerét edzőjük, Johancsik Patrik. 

A vendégek mezét több, korábban a bősiek sikereiért küzdő futballista (Izsmán Árpád, Bazsó Zsolt, Boráros Attila, Klempa Erik) is viselte. Egyikőjük, a rutinos hálóőr Izsmán a 30. percben megsérült, cserélni kellett. Ekkor a mezőnyjátékos Klempa Erik lépett pályára, cserekapus híján pedig egy órán át egy másik mezőnyjátékos, nevezetesen Jakubík Péter állt be a kapuba. „A derbi eredményét befolyásoló döntő tényező Izsi (Izsmán beceneve – a szerző megj.) kényszerű kiválása, valamint a kettős emberhátrány volt. Még annak ellenére is, hogy Jakubík nem vallott szégyent. A hazaiak végül is hasznot húztak az előnyből, otthon tartották a pontokat” – elevenítette fel a szerinte meccsdöntő mozzanatokat Bazsó Zsolt, a nagyabonyiak csapatkapitánya. Érdekesnek találtuk, hogy egy évvel ezelőtt még a bősieknél viselte a kapitányi karszalagot. Azt követően, hogy Radványi Miklós a Pohronie együtteséhez szerződött, pedig játékosedzőként vezette csatába a bősieket.

„Az emlékek megőrződnek. Több éven át viseltem a helyi klub kék-fehér szerelését, sok emlékezetes csatát vívtam. Az egykori klubom ellen pályára lépni különleges motivációt jelentett. A vendéglátók játékoskerete nagyot változott az elmúlt hónapokban, csupán mutatóban maradt három-négy egykori csapattárs. Ami engem illet, mindent beleadtam, fűtött a bizonyítási vágy. Az ismerős arcok, a drukkerek azonban hiányoztak. Nagy kár, hogy üres lelátók előtt zajlott a párbaj” – foglalta csokorba érzéseit Bazsó Zsolt.

A koronavírus-járvány idén már másodízben mattolta a focibajnokságokat. Tavasszal idő előtt ért véget, ezúttal félbeszakadt a pontvadászat. A bősiek ráadásul egyik játékosuk pozitív tesztje miatt augusztusban két hét kényszerpihenőre szorultak. „Nyögvenyelősen indult számunkra az új idény, melynek folytatása ismét veszélybe került. Nem foglalkozom a pontszámmal, a helyezéssel. Számomra az a legfontosabb, hogy érzékelem védenceim fejlődését. Javultunk a támadások befejezésben, a védekezésben. Huszonöt találatnál tartunk, tíz meccsen öt gólt kaptunk. Ezek a jövőt illetően nagy pozitívumok. Kevés esélyt látok arra, hogy még idén befejeződik az őszi idény. A következő napokban, hetekben labdarúgóink egyéni edzésterv alapján készülnek. Ezzel jó tapasztalataim vannak. Remélem, a jól működő csapatszellem átsegít bennünket a nehéz periódusokon” – fogalmazta meg a jövőképet Johancsik Patrik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?