A Misin-iskola sikere

<p>Artur Gacsinszkij kilencévesen Moszkvából Szentpétervárra költözött, hogy Jevgenyij Pljuscsenko legendás edzője, Alekszej Misin foglalkozzon vele. Az együttműködés eredményes: Gacsinszkijnek újabb kilenc évvel később komoly esélye van, hogy legyőzze egykori példaképét.</p>

A sheffieldi műkorcsolya- és jégtánc Európa-bajnokság férfi rövidprogramja után ugyanis Gacsinszki áll az élen, 0,09 ponttal megelőzve Jevgenyij Pljuscsenkót. Azt a Pljuscsenkót, akit az elmúlt tíz évben csak egyszer vertek meg Európában, most azonban sérülten versenyez.
A vancouveri olimpia alatt éppen Pljuscsenko volt az, aki a leghangosabban bizonygatta: a négyfordulatos nélküli győzelem nem igazi győzelem. A körülmények viszont a hatszoros Európa-bajnokot is arra kényszerítették, hogy változtasson az elvein: Sheffieldben biztosra ment, s a rövidprogramjában csak tripla-tripla kombinációt ugrott. „Két sérülésem van – magyarázta. – Egy négyfordulatos után három-négy percre van szükségem, hogy magamhoz térjek a fájdalomtól. Két lehetőségem volt: vagy négyfordulatos nélkül versenyzek, vagy egyáltalán nem versenyzek. De ha az ember már belevágott, akkor be kell fejeznie a harcot!” Pljuscsenko harcában a bírók is partnerek: a hatszoros Európa-bajnok négyfordulatos híján is megkapta a szokásos pontszámát.
Gacsinszkij egyelőre elhárította a gratulációkat: „Még nem vagyok Európa-bajnok.” Annyit azért elárult, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy egykori példaképe ellen versenyezhet. Mielőtt azonban unalomba fulladt volna a rövidprogram utáni sajtótájékoztató, Alekszej Misin, Pljuscsenko és Gacsinszkij edzője ragadta magához a mikrofont: „A férfi műkorcsolyázás négyfordulatos nélkül olyan, mint a leves fűszerek nélkül. Nincs meg a sava-borsa. Akik négyfordulatos nélkül akarnak versenyezni, alakítsanak egy külön ligát, s nevezzék mondjuk férfi egyéni táncnak! De a mostani kivételes eset – magyarázta indulatosan Misin. – Nagyon büszke vagyok Arturra, de még büszkébb Jevgenyijre, mert megmutatta, hogy még él, még itt van, nem lehet őt leírni! És a versenynek még nincs vége!”
Ebben reménykedik Tomáš Verner is, aki szintén fájós térddel korcsolyázik Sheffieldben (csak kevesebbet beszél róla), s jelenleg a harmadik helyen áll: „Egyet megtanultam: a rövidprogrammal nem lehet versenyt nyerni, de el lehet veszíteni. Most még versenyben vagyok, s nincs nagy különbség az első három helyezett között. Szombaton a kűrben bármi megtörténhet.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?