A Mercedes mindent vitt

<p>A Forma–1 2014-ben sem hazudtolta meg elnevezését, száguldásból és cirkuszból is jutott bőven a rajongóknak.</p>

OROSKY TAMÁS

Mélyreható összegzés helyett felelevenítünk néhány emlékezetes pillanatot.

Züm-züm

A 70-es, 80-as évek turbókorszakát csak szájhagyományból ismerők ámultak a szezonnyitó melbourne-i futamon: a korábban megszokott, fénysebességet asszociáló sikításnak híre-hamva se volt, helyette mély traktorhangon dünnyögő (zümmögő, zúgó, morgó, dörmögő stb.) „valamik” köröztek a pályán.

„Az új autók hangja szar – fogalmazta meg sommásan a véleményét Sebastian Vettel a malajziai második verseny után. – Halkabb volt az alapzaj, mint egy bárban. Az F–1-nek lenyűgözőnek kellene lennie, s ehhez a hang tehet hozzá a legtöbbet. Amikor hatévesen kimentem egy F–1-es szabadedzésre, még a föld is beleremegett abba, ha elment mellettünk egy autó.”

Az egyre növekvő elégedetlenség láttán pedig Bernie Ecclestone szája széle kezdett remegni, már-már bevezettetett egy hangerősítő kipufogót – amikor a Forma–1 ismét elkezdett érdekessé válni.

Mercis belháború

Nem mintha bármi is változott volna a Mercedesek dominanciáját illetően, az első hat nagydíj ezüst-sikerrel ért véget (legutóbb 2005-ben a Renault-nak volt hasonló szériája négy győzelemmel). Ám a brit Lewis Hamilton és a német Nico Rosberg egyre gyakrabban esett egymásnak a pályán.

Mogyoródon már nőtt a feszültség – Rosberg a csapat utasításának megfelelően viszszavett a tempóból, így a rádiós üzenetet figyelmen kívül hagyó Hamiltoné lett a harmadik hely – a bomba pedig Spában robbant: Rosberg előzési kísérlete Hamilton defektjével végződött, a két korábbi barát már egymásra sem nézett.

A vádaskodó nyilatkozatháborúból Hamilton jött ki győztesen, Monzában hibázásra kényszerítette és megelőzte csapattársát (aki rossznyelvek szerint ezzel a Mercedes büntijét teljesítette), és beindította a hengert. Sorozatban öt győzelme után annyira magabiztossá és nyugodttá vált, hogy matematika ide, szezonzáró dupla pontok oda, Abu-Dzabiban csoda kellett volna ahhoz, hogy ne szerezze meg pályafutása második vb-címét.

Rádiókabaré

Hamilton viszonylag könynyed sikere a Ferrari és a Red Bull vesszőfutásának is volt köszönhető. Sem Fernando Alonsónak, sem Sebastian Vettelnek nem volt esélye megszorítania a Mercedeseket, amelyek összesen három futamgyőzelmet és egy pole pozíciót engedtek át más istállónak a 38(!)- ból. A kétszeres és a négyszeres világbajnok aztán egymáson töltötte ki a frusztrációját – mindenki nagy-nagy örömére.

Minden idők egyik legnagyszerűbb párharca a silverstone-i futam 13 körén keresztül zajlott, amikor Vettel kerékcseréje után a két pilóta oda-vissza előzgette egymást, a sportszerűség határáig és egymás kiszorításáig elmenve. A szezon minden addigi keserűsége benne volt a presztízscsatában, amelyet tovább színesítettek a két fél gyors egymásutánban bejátszott rádióüzenetei.

„Fernando leszorított, ha nem lassítok, akkor összeütközünk” – kiabálta a német. „Sebastian elhagyta a pályát, szóljatok Charlie Whitingnak” – morgott a spanyol. „Fernando négy kerékkel elhagyta a pályát” – árulkodott a német. „Sebastian tiltott helyen használta a DRS-t” – panaszolta a spanyol.

A nagy csata végül Vettel (rész)sikerével ért véget.

Bianchi bukása

Emlékezetes marad a Japán Nagydíj is, sajnos tragikus történések miatt. A tájfun esőfelhői a szuzukai pályát is elérték, Jules Bianchi pedig az egyre erősödő esőben belerohant az Adrian Sutil Sauberjét mentő traktorba. Bár élő adásban nem mutatták meg az esetet, a felvételeket látva tényleg a csoda kategóriába tartozik, hogy a francia pilóta életben maradt, más kérdés, hogy képes lesz-e valaha is teljes életet élni.

Pedig a 25 éves versenyzőnek fényes jövőt jósoltak, az azóta megszűnt orosz Marussia neki köszönhetően nem pont nélkül tűnt el a süllyesztőben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?