A Manchester United a legértékesebb fociklub

Manchester |

<div>A KPMG könyvvizsgáló cég tanulmánya szerint a vállalati értékét tekintve a Manchester United a legértékesebb európai labdarúgóklub, megelőzi a Real Madridot és a Barcelonát.</div>

„A harminckét vezető európai futballklub teljes vállalati értéke tizennégy százalékkal nőtt az előző évhez képest” – mondta Andrea Sartori, a KPMG sportrészlegének vezetője, a jelentés szerzője, majd levonta azt a következtetést, hogy a labdarúgás egészének az üzleti értéke növekszik. Az okok között említette a televíziós jogokból származó többletbevételt, illetve azt, hogy a globalizációnak köszönhetően a vezető klubok a nemzetközi gazdasági piacon is egyre nagyobb szerepet töltenek be. Sartori kitért arra, hogy egyre több nagy egyesületnél kerül magántulajdonba az új, vagy felújított stadion, illetve a menedzsment a korábbiakhoz képest költséghatékonyabban működik. Az egymilliárd euró feletti értékkel rendelkező klubok száma az előző kimutatáshoz képest nyolcról tízre nőtt, a szűk elitbe a Juventus és a Tottenham Hotspur került be. A top tízben hat angol klub található, viszont egyedül a spanyol élvonal képviselteti magát két olyan csapattal, amelynek vállalati értéke meghaladja a kétmilliárd eurót. A jelentés a 2014/15 és 2015/16 közötti időszak adatait összegezte. A Manchester United ebben a két bajnoki szezonban egyszer sem végzett dobogón: előbb a negyedik, majd az ötödik lett a Premier League-ben. Idén pedig hatodikként zárt, de megnyerte az Európa Ligát.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?