A magyarok még sosem nyertek Görögországban

magyar fociválogatott

A magyar labdarúgó-válogatott ma 20.45-től Görögország ellen lép pályára Athénban, a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában.

A mérkőzésen debütálhat a magyar válogatottban Willi Orban, az RB Leipzig védője, aki édesapja révén magyar állampolgársággal is rendelkezik. „Nem volt könnyű meghoznom a döntést, de örülök, hogy itt vagyok. Gulácsi Péter sokat győzködött, rengeteget mesélt a csapatról és Marco Rossi szövetségi kapitányról. Tisztában vagyok a magyar válogatott erejével, azon leszek, hogy rutinommal, tapasztalatommal minél többet tudjak segíteni. Teljes mértékben késznek érzem magam a feladatra, ha a kapitány úgy gondolja, nagyon szívesen pályára lépek Görögországban – fogalmazott Orban német nyelven. – Sajnos nem beszélek magyarul. Ötéves voltam, amikor a szüleim elváltak, én pedig édesanyámmal maradtam Németországban, ezért nem volt lehetőségem a magyar nyelvet megtanulni. De megígérem, hogy ezt a hiányosságomat minél előbb bepótolom.”
Marco Rossi variációs lehetőségei bővültek a lipcsei védő érkezésével. „Évek óta remek teljesítményt nyújt a világ egyik legerősebb bajnokságában, egyértelmű, hogy nagy erősítést jelenthet számunkra. Be kell építeni őt a csapatba, ami két-három nap alatt nem könnyű feladat, de Willi remek srác és kiváló játékos, aki gyorsan megértette a játékunkat” – fogalmazott a magyarok olasz szövetségi kapitánya.

A szakvezető beszélt arról is, milyen mérkőzésre számít Athénban: „Legutóbb hazai pályán legyőztük a görögöket, így most biztosan fűti őket a bizonyítási vágy. Sokkal agresszívebb és támadóbb felfogásban játszó ellenfélre készülünk, ebből kifolyólag nehezebb dolgunk lesz. Kreatív, sokat mozgó együttesre számítok, ezért maximális koncentrációt várok minden játékosomtól. A győztes csapaton nem szeretnék sok helyen változtatni, hiszen a Groupama Arénában pályára lépő együttes jól teljesített, és a taktikai elvárásoknak is megfelelt.”

A magyar válogatott eddigi kilenc alkalommal játszott idegenben Görögország ellen, de nyernie még nem sikerült, három döntetlen és hat vereség a mérlege.

„Nem foglalkoztat a statisztika – folytatta Rossi. – Én még soha nem játszottam a görögök ellen idegenben, így sem vereségem, sem győzelmem nincs. Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de ha olyan motiváltak és fegyelmezettek leszünk, mint az első összecsapáson voltunk, akkor meglepetést okozhatunk.”

A két csapat szeptemberi meccsén a magyar válogatott 2:1-re nyerni tudott a Groupama Arénában. Sallai vezető találatára Manolasz válaszolt, Kleinheisler bombája viszont három pontot jelentett a hazaiaknak.

A Görögország–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzést az athéni Olimpiai Stadionban rendezik, a játékvezető a német Tobias Stieler lesz.

Privacsek András

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?