A magyar foci szolgálatába lépne

J. MÉSZÁROS KÁROLY
Meglepő hírt közöltek a magyar honlapok: szombaton a ZTE–REAC mérkőzés alatt a zalaegerszegi lelátón bukkant fel Pecze Károly neves szlovákiai futballedző. A 62 éves szakembert a zalaiak egyik komoly vezetőedző-jelöltjeként mu?tatta be a magyar média.

J. MÉSZÁROS KÁROLY

Meglepő hírt közöltek a magyar honlapok: szombaton a ZTE–REAC mérkőzés alatt a zalaegerszegi lelátón bukkant fel Pecze Károly neves szlovákiai futballedző. A 62 éves szakembert a zalaiak egyik komoly vezetőedző-jelöltjeként mu?tatta be a magyar média. Már dolgozott az ottani élvonalban: 1989 és 1991 között Győrben ült a kispadon. Telefonon beszélgettünk vele.

Feltételezem, nem véletlenül tűnt fel Zalaegerszegen…

Átutazóban voltam, és megálltam a mérkőzésre. Jó szimatuk van az újságíróknak, ha észrevettek. Ismerem a zalaiakat, hiszen találkoztunk, mikor még török csapat edzőjeként előkészületi meccset játszottunk ellenük.

Mi mondható el a megbeszélésekről?

Az tény, hogy találkoztunk, beszélgettünk. Ennél többet korai lenne mondani, mert hajrázik a magyar bajnokság, és más csapatok is megszólíthatnak.

A magyarnál nívósabb dél-európai bajnokságokban edzős?ködött az utóbbi években. Mi késztette arra, hogy a Soproni Ligára kacsintgasson?

Hosszú volt a külföldi távollét, hiszen öt évet Görögországban és Törökországban töltöttem. Miután eljöttem a Rizesportól, kis pihenőre vágytam, és nem fogadtam el ajánlatokat. Így több időt tölthettem a családommal. Hazai környezetben nem kívánok már edzősködni, de közelebbi országokban még vállalnék munkát. Már nem az a lényeg, hogy nívós bajnokságban dolgozzak. Komoly munkát szeretnék végezni, bárhova szerződtetnek, de lőtávolban maradnék, hogy könynyen hazai tudjak jönni. Ilyen szempontból Ausztria, Németország, Lengyelország és Magyarország lehetne, ahol újra porondra lépek.

A sok ajánlat közül a ZTE csak egyetlen lehetőség?

Vannak elképzeléseim, s arra is várni kell, mit hoz a bajnokságok hajrája. Igazán nem tudom, mit hoz a jövő. De nem kizárt, hogy Zalaegerszegen kötök ki.

Mennyire figyeli a magyar bajnokságot?

Mióta Győrben dolgoztam, sokkal jobban odafigyelek a történésekre. Sok párhuzam vonható a magyar és a szlovák foci között, a gondok is hasonlóak. Nehezen megy a minőségi áttörés, ott is keresik az identitásukat, ugyanakkor a Debrecen bajnoki címei bizonyítják, a vidéki csapatok is versenyképesek. A magyar foci is átalakulóban van, megfelelő gazdasági háttér nélkül nehéz erőteljesen előrelépnie.

Mikor dőlhet el, hogy kinek a kispadjára ül?

Egy-két hétig még tartanak a bajnokságok, így várni kell. Tehát bizonytalan az időpont. Megörülnék, ha ismét a magyar labdarúgás szolgálatába léphetnék.

Ki lesz a befutó Zalaegerszegen?

Egyelőre megbízott vezetőedzőként Nagy Mihály irányítja a Zalaegerszeget. Még nem tudni, ki lép a bajnokság közben menesztett szerb Szlavko Petrovics helyére. Több jelölttel is tárgyal Nagy Ferenc klubelnök. Pecze Károlyon kívül felmerült a Szlovákiában is megfordult horvát Marijan Vlak neve is. Vajon ki kezdi el a zalaiakkal a nyári felkészülést? (jmk)

Több gólt lőhettek volna

Zalaegerszeg. A ZTE–REAC meccsen 3:2-es vendégvezetésnél Meyé kezezése után Waltner lőtt a hálóba, és mentett pontot a hazaiaknak. „Az első félidőben egy?értelműen a REAC játékosai uralták a középpályát – mondta Nagy Mihály, a ZTE vezetőedzője. – A második félidőben egyébként már feljavult a játékunk, és eldönthettük volna a mérkőzést, gólokat lőhettünk volna, de nem így történt. ” (nb1.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?