Sport

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Szeged | A Samuel Baláž, Vlček Erik, Zalka Csaba, Botek Ádám összetételű szlovákiai kajak négyes megnyerte középfutamát a magyarok és a csehek előtt, és a legjobb idővel jutott be a szegedi kajak-kenu világbajnokság vasárnapi döntőjébe.
Bőd Titanilla

2019. augusztus 24. 18:28

Vlčekék hajóját (az előtérben) Szegeden még senki nem tudta megelőzni (TASR-felvétel)

Vlčekék féltávnál a negyedik helyen álltak, de a második 250 méteren remek tempót mentek, és végül fél másodperccel a magyarok előtt értek célba.

„Minden úgy történt, ahogy terveztük, a finisben sikerült növelnünk a csapásszámot, és mindent beleadtunk. Rövid ez a táv, de az utolsó száz méteren még bármi megtörténhet” – jegyezte meg a hajó rangidőse, Vlček Erik, aki tíz világbajnoki címével a sportág legendájának számít.

A kérdésre, maradt-e még benne tartalék, a komáromi kajakos elnevette magát: „A végén már alig bírtam mozogni, de nem lihegtem olyan nagyon…”

A szlovákiai egység az elő- és a középfutamát is megnyerte Szegeden. Bár előzetesen az olimpiai kvótaszerzés volt a fő cél, amihez az első hatban kell végezniük, a formájuk alapján az éremszerzés sem tűnik elérhetetlennek. „Kicsit gondolunk az éremre, de a legfontosabb, hogy megszerezzük a kvótát. Persze ha becsusszanna egy érem, az nagyszerű lenne” – nyilatkozta Botek Ádám.

A középfutamot délután fél hatkor rendezték, a döntőre vasárnap 13.21-kor kerül sor. Botek szerint ez kedvezőbb időpont: „Ha egész nap csak várjuk a rajtot, pihenünk, fekszünk, az nem túl jó, mert fáradtnak érezzük magunkat a nap végére. Örülök, hogy holnap korábban lesz a rajt.”

Zalka Csaba rámutatott, az előfutamban a táv közepén nem úgy ment a hajó, ahogy elképzelték, de a középfutamra ezen a szakaszon is gyorsulni tudtak. „Szerintem van esélyünk az éremre, de ahhoz mindennek össze kell jönnie: egy jó rajtnak, egy jó hajrának, és közben sem ronthatunk el semmit” – hangsúlyozta a somorjai versenyző.

Szlovákiának már van egy olimpiai kvótája, azt Gelle Péter harcolta ki K1 1000 méteren.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Emelkedik az adóalap adómentes része

Az AB elnöke felszólította a képviselőket, hogy válasszák meg a jelölteket

Jövőre 370 euróra emelkedik a gyermekgondozási segély

Már a szlovákiai pékek is megemelnék az áraikat

Ákos koncert és DAC mérkőzés a Csallóközi vásárban

Több pénz kell az Általános Egészségbiztosítónak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?