A KÜLFÖLD LABDARÚGÁSA

ZIDANE A SIVATAGBA? Jóllehet 2003 végén Zinedine Zidane még úgy nyilatkozott, esze ágában sincs elhagyni a Realt, akadnak azonban akik nem akarnak beletörődni elhatározásába.

ZIDANE A SIVATAGBA? Jóllehet 2003 végén Zinedine Zidane még úgy nyilatkozott, esze ágában sincs elhagyni a Realt, akadnak azonban akik nem akarnak beletörődni elhatározásába. Szaid el-Nahjan például nagyon makacs ember, a katari sejk, a helyi el-Ain elnöke ugyanis fejébe vette, hogy ha törik, ha szakad, szerződése jövő nyári lejárta után megszerzi a 2003-ban újra a világ legjobb labdarúgójának megválasztott Zizout. Zidane a napokban Katarban járt és beszélgetett a jövőbeli esetleges szerepvállalásáról. Ha igent mond az olajmilliók csábítására, újabb taggal bővülhet az eddig többek között Hierro, Effenberg és Leboeuf nevével fémjelezett sivatagi kolónia.

HOL FOLYTATJA RIVALDO? Meglepő fordulatot vett Rivaldo ügye: a világbajnok brazil labdarúgót, aki december 1-jén bontott szerződést eddigi klubjával, a Bajnokok Ligája-győztes AC Milannal, Szaúd-Arábiába szerződött. Az al-Ittihad 3 millió dollárért öt hónapra szóló megállapodást kötött a 31 éves középpályással. Carlos Arine, Rivaldo menedzsere viszont azt mondta: „A hír nem igaz, Rivaldo Brazíliában folytatja pályafutását – mondta Arine.

VALDERRAMA VISSZATÉR. Visszatér a pályára Carlos Valderrama, pedig áprilisban hivatalosan visszavonult. A kolumbiai labdarúgó-válogatott jelenleg 41 esztendős egykori sztárja hazája bajnokságában, az Union Magdalena együttesében folytatja a játékot. A volt klasszis 1981-ben, éppen ebben a csapatban kezdte pályafutását, később játszott többek között a Millonariosban, a Deportivo Caliban, a Montpellier-ben és a Real Valladolidban, majd 1996-tól az észak-amerikai profi bajnokságban, az MLS-ben. Szerepelt az 1990-es, az 1994-es és az 1998-as világbajnokságon, hazájában az évszázad labdarúgójává választották. A Santa Marta-i Union Magdalena stadionja előtt 2002-ben szobrot állítottak a tiszteletére.

NAKATA AZ ELSŐ. A japán Nakata Hidetosi lett az első, aki elhagyta a rendkívül nehéz anyagi helyzetbe sodródott AC Parma labdarúgócsapatát. A 26 éves irányító félévre a Bolognához került kölcsönbe. Ezzel 900 ezer eurót spórol meg a tabella 6. helyén álló klub, amely azért került bajba, mert a tulajdonos Stefano Tanzi cége, a Parmalat Finanziaria óriási, több milliárd eurós adósságot halmozott fel az elmúlt években, így most nem jut pénz a futballra sem. Az olasz sajtó szerint az az orosz Roman Abramovics lehet a pármaiak megmentője, aki korábban a londoni Chelsea-t vette meg.

FRANCIA EDZŐ GRÚZIÁBAN. Henri Michel francia futballedző elfogadta az ajánlatot, hogy a grúz labdarúgó-válogatottat irányítsa. Az 58 éves tréner már Tbilisziben tartózkodik, ismerkedik működésének színhelyével. „Legközelebb aláírom a szerződést a grúz futballszövetséggel. Ismerem a játékosokat és tudom, mi vár rám” – mondta Michel. A francia legutóbb Casablancában irányított csapatot, s a második külföldi szakember lesz, aki a grúz labdarúgó-válogatottat irányítja.

ERŐSĺT A SPARTA. A prágai klub az idén leigazolta első játékosát, a teplicei Ján Rezeket. A 21 éves csatár állítólag 10 millió cseh koronáért érkezett a Letnára, s ráadásul a Sparta a 19 éves védő Martin Kleint küldte Teplicére. „Minden vágyam az volt, hogy a Spartában futballozzak, az I. ligában nincs jobb csapat nála” – mondta Rezek. A BL-nyolcaddöntőbe jutott együttes még meg akarja szerezni az ugyancsak teplicei középpályás Petr Voříšeket. Ellenben eladta a csatár Marek Kinclt (Szentpétervár) és a középpályás Martin Zbončákot (Dinamo Moszkva). (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?