A KÜLFÖLD LABDARÚGÁSA

ASPRILLA ODÉBBÁLLT. Mégsem szerződik Szaúd-Arábiába Faustino Asprilla, a kolumbiai labdarúgó-válogatott egykori csillaga. A 32 éves csatár már majdnem mindenben megegyezett jövendő klubjával, de az orvosi vizsgálat során kiderült, hogy régi térdsérülése még nem jött rendbe.

ASPRILLA ODÉBBÁLLT. Mégsem szerződik Szaúd-Arábiába Faustino Asprilla, a kolumbiai labdarúgó-válogatott egykori csillaga. A 32 éves csatár már majdnem mindenben megegyezett jövendő klubjával, de az orvosi vizsgálat során kiderült, hogy régi térdsérülése még nem jött rendbe. „Sajnos, ez már a korral jár, a sebek lassabban gyógyulnak – kesergett Asprilla. – Hazamegyek, mert a Tulua együttesének így is jó vagyok: igaz, fizetést egyelőre nem kapok.” A támadó augusztus végén még az angol negyedosztályban szereplő Darlingtonba készült, de a nehezen megszerzett munkavállalási engedély ellenére szó nélkül odébbállt, s csak napokkal később adott magyarázatot eltűnésére. A szaúdi liga néhány éve keresett pontvadászatnak számít a kiöregedő sztárok között: az olasz Roberto Donadoni és a bolgár Hriszto Sztoicskov is több meccsen pályára lépett. Asprilla 1996-tól két idényt a Newcastle Unitedben töltött. Korábban megfordult az olasz AC Parmában is, ahonnan azért távozott, mert vitába keveredett a vezetőkkel.

BOTRÁNY A RANGADÓN. Három ember sérült meg a román labdarúgó-bajnokság bukaresti rangadóját megelőző utcai verekedés során. A Rapid–Dinamo mérkőzés előtt a fanatikusok először egymással, majd a rohamrendőrökkel csaptak össze. A fővárosi hatóságok kérésére a Giulesti-stadionban 1600 rendőr teljesített szolgálatot, így nem történt nagyobb botrány. A Dinamo szurkolói legalább száz széket összetörtek, s azokat a pályára dobálták. A találkozót 3:1-re a Rapid Bucuresti nyerte.

PÉNZT KAPOTT A BĺRÓ. A Horvát Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága örökre eltiltotta Ivan Katusa játékvezetőt, aki pénzt fogadott el áprilisban a Hrvatski Dragovoljać–Slaven Belupo élvonalbeli találkozó előtt. Stejepan Spajić, a Dragovoljać elnöke 10 ezer eurót ígért Katusának, s arra kérte, hogy „jóindulatúan” vezesse a mérkőzést, majd a pénzt egy fővárosi étteremben adták át a bíró testvérének. A meccset azonban a vendégek nyerték 1:0-ra, Spajić erre követelte a pénzt, amit a bíró visszaszolgáltatott.

OROSZ KORMÁNYTÁMOGATÁS. Mihail Kaszjanov orosz miniszterelnök bejelentette, hogy a kormány 1,6 millió svájci frankot (1,1 millió dollár) különített el a 2008-as labdarúgó Európa-bajnoki pályázat támogatására. A Rosszijszkaja Gazeta napilap megállapítása szerint a politikai vezetés először állt ki nyíltan a rendezési szándék mellett. A közelmúltbeli bizonytalanság mögött az állt, hogy a júniusi vb során Moszkvában utcai harcok alakultak ki a válogatott sikertelen szereplése miatt. Ezek során egy fiatal szurkoló életét vesztette. Az UEFA szemlebizottsága szeptember elején térképezte fel az orosz előkészületeket. A delegáció augusztusban az osztrák–svájci és a dán–finn–norvég– svéd pályázatot vizsgálta, majd ĺrországban és Skóciában járt, s pénteken fejezte be magyarországi látogatását. Ezután a szakemberek Bosznia-Hercegovinát és Horvátországot (október 7–11.), illetve Görögországot és Törökországot (október 14–18.) veszik górcső alá. Az Eb rendezőjét december 13-án jelölik ki.

JARDEL ISMÉT A KERETBEN. A Sporting Lissboa visszafogadta Mario Jardelt: a két hétig száműzött brazil csatár ismét a portugál csapattal edz. A 28 éves játékos az utóbbi időben többször is pszichiátriai kezelésre szorult, miután felesége, az exmodell Karen Ribeiro elhagyta. Jardel kijelentette, hogy nem tud a labdarúgásra összpontosítani. A támadó az elmúlt idényben 42 gólt szerzett, ezzel a legeredményesebb játékos volt Európában. Sajtóértesülések szerint rossz viszonyban van Bölöni László vezetőedzővel, és egy sztárcsapathoz szeretett volna igazolni. Jardel nélkül a Sporting gyengén kezdte a szezont, jelenleg csak a 9. helyen áll a tabellán. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?