A KÜLFÖLD LABDARÚGÁSA

KEVESEBB IGAZOLÁS
Öt héttel a német Bundesliga rajtja előtt az élvonalbeli csapatok közel 35 százalékkal kevesebbet költöttek új játékosok szerződtetésére, mint tavaly. Eddig a 99 új igazolás 96,52 millió euróba került a kluboknak az elmúlt évi 147,25 millióval szemben.

KEVESEBB IGAZOLÁS

Öt héttel a német Bundesliga rajtja előtt az élvonalbeli csapatok közel 35 százalékkal kevesebbet költöttek új játékosok szerződtetésére, mint tavaly. Eddig a 99 új igazolás 96,52 millió euróba került a kluboknak az elmúlt évi 147,25 millióval szemben. A csúcslista élén a Bayer Leverkusen (25,7 millió) és a Bayern München (24,5) található. A bajnok Borussia Dortmund, amely tavaly 36,81 millióval a legtöbbet költötte, most 10 millióval csak a negyedik helyen áll. A két legdrágább játékost egyformán a Bayern München szerezte meg. A bajor klub kilenc millió eurót fizetett Sebastian Deislerért (Hertha BSC) és a brazil Zé Robertóért (Bayer Leverkusen). Ketten együtt sem kerültek azonban annyiba, mint a brazil Marcio Amoroso, akire az elmúlt évben 20,67 milliót áldozott a Dortmund.

RIVALDO MARADNI AKAR

A brazil válogatottal világbajnok Rivaldo kijelentette, hogy a távozásáról szóló hírek ellenére ki akarja tölteni az FC Barcelonánál 2003 nyaráig szóló szerződését. „Július 22-én visszautazom Barcelonába és bekapcsolódok a felkészülésbe – mondta a 30 éves csatár. – A jövő nyárig mindenképpen szeretnék a katalán klubnál maradni.” Rivaldót hírbe hozták az olasz élvonalbeli Lazio együttesével, de a futballista szerint ennek semmi alapja sincs. Az újságok szerint azonban azért akart elmenni Barcelonából, mert vitája támadt Louis van Gaal vezetőedzővel.

KI LESZ LEMERRE UTÓDJA?

Claude Simonet, a Francia Labdarúgó Szövetség elnöke szerint július 20-ig kijelölik a menesztett kapitány, Roger Lemerre utódját. „Három-négy név szerepel a listán, szeretném, ha két héten belül eldőlne a kérdés” – mondta az elnök. Lemerre-t pénteken menesztették a válogatott katasztrofális világbajnoki szereplése miatt, de technikai felelősként továbbra is a szövetségben tevékenykedik majd. Utódjaként eddig hét edző, Jacques Santini, Philippe Troussier, Raymond Domenech, Jean Tigana, Alain Giresse, Jean-Fran?ois Domergue és Didier Deschamps neve merült fel. A francia válogatott legközelebb augusztus 21-én lép pályára a Tunézia elleni barátságos mérkőzésen.

HAT HÉT A GYÓGYULÁSRA

Valószínűleg hat hétig tart majd Oliver Kahn kisujjának gyógyulása. A Bayern München klasszis kapusának keze még a múlt vasárnapi, Brazília elleni világbajnoki döntőben sérült meg. A szombati alapos orvosi vizsgálatok megállapították, hogy szalagszakadást szenvedett és az izület is károsodott. A prognózis szerint azonban a Bundesliga augusztus 10-i rajtján, a Borussia Mönchengladbach ellen már pályára léphet. Kahnt a vb legjobb játékosának és hálóőrének választották.

AZ ARSENAL IS VINNÉ

Komoly vetélytársa akadt a Manchester Unitednek, ugyanis most már az Arsenal is meg akarja szerezni Rio Ferdinandot, a Leeds United válogatott labdarúgóját. Az angol sajtó szerint az M.U. 30 millió fontot fizetne a 23 éves védőért, a londoniak ajánlatáról még nem érkezett hír. Pini Zahavi, Ferdinand ügynöke hétfőn találkozik a leedsi elnökkel, Peter Ridsdale-lel, hogy egyeztessen a klasszis jövőjéről.

BEZÁRT A SZÖVETSÉG

Határozatlan időre minden tevékenységét felfüggesztette a súlyos anyagi gondokkal küszködő Jamaicai Labdarúgó Szövetség. Az illetékesek azzal indokolták a döntést, hogy miután a kormány 65 százalékkal csökkentette a szervezet számára korábban folyósított támogatás mértékét, a jelenleg zárva tartó nemzeti stadion felújítása pedig óriási összegeket emésztett fel, teljesen kiürült a kassza. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?