A komáromi kosarasok nyerték az Alpok–Adria-kupát

Komárom |

<p>A komáromi MBK Rieker COM-therm nyerte a kosárlabda Alpok&ndash;Adria-kupát, miután a hazai 93:72-es győzelem után a döntő domzalei visszavágóján csak 67:63-ra kapott ki a szlovén címvédőtől. Nagyban növeli a komáromiak sikerének az értékét, hogy szlovákiai férfiklub először diadalmaskodott valamelyik nemzetközi kupasorozatban.</p>

A komáromi MBK Rieker COM-therm nyerte a kosárlabda Alpok–Adria-kupát, miután a hazai 93:72-es győzelem után a döntő domzalei visszavágóján csak 67:63-ra kapott ki a szlovén címvédőtől. Nagyban növeli a komáromiak sikerének az értékét, hogy szlovákiai férfiklub először diadalmaskodott valamelyik nemzetközi kupasorozatban.

„Eléggé simán hódítottuk el a trófeát, 25 pontos előnyünkből csupán négyet adtunk le a címvédő Helios Suns Domzale otthonában. A hazaiak rendkívül keményen, sőt helyenként durván játszottak, a játékvezetők pedig eléggé tolerálták ezt nekik. De így sem forgott egy pillanatig sem veszélyben a kupagyőzelmünk – mondta lapunknak Paulík József, a komáromiak menedzsere. – Klubunk egyik legnagyobb sikerét értük el, hiszen erős osztrák, szlovén, horvát és cseh csapatok voltak a mezőnyben. Mindenképpen nagy bravúrnak számít, hogy első szlovák csapatként sikerült nemzetközi kupát nyernünk. Sajnos, kulcsemberünk, Sinisa Bilic térdsérülést szenvedett, miután egy betörést követően szabálytalankodtak vele, és az egyik hazai játékos ráesett. Csak a mágneses rezonancia után derül ki, hogy milyen súlyos a sérülése. Reméljük, hamarosan rendbe jön.”

A sportvezető hozzátette, hogy harminc lelkes szurkoló kísérte el őket Szlovéniába, akik a nagy túlerő ellenére hallatták hangjukat.

„A zsúfolt műsor miatt nagy dínom-dánomra nincs lehetőség, a játékosok és a szakmai stáb tagjai szlovén légiósunk, Boban Tomic ljubljanai otthonában közös vacsorával ünnepelték meg a hétfő esti kupasikert. Nem akartuk, hogy a kosarasok éjjel utazzanak, de mi vezetők már nem sokkal a meccs után útra keltünk” – tette hozzá Paulík.

„Nagyon örülünk, hogy ilyen erős kupasorozatban sikerült győznünk. Ettől szebb születésnapi ajándékot nem is kaphattam volna a játékosaimtól. Sokat kivett belőlünk a döntő, de bízom benne, hogy a kupabravúr mentálisan segít nekünk a kassaiakkal vívott bajnoki elődöntőben” – olvasható a 36 éves Richard Ďuriš vezetőedző nyilatkozta a komáromiak honlapján.

„Remekül védekeztünk, nem engedtük kibontakozni a sokat szabálytalankodó hazaiakat. A hajrában közel álltunk a győzelemhez, ám ezúttal nem volt szerencsénk. Boldogok vagyunk, hogy miénk lett az Alpok–Adria-kupa, és jó reklámot csináltunk a szlovák kosárlabdának” – szögezte le a komáromiak játékosa, Andrej Kuffa az MBK Rieker COM-therm weboldalán.

A második alkalommal kiírt Alpok–Adria-kupában Ausztria, Szlovénia, Horvátország és Szlovákia képviseltette magát, összesen 13 csapat állt rajthoz. A komáromiak mellett a lévaiak is indultak, a negyeddöntőben találkozott a két együttes, a párharcot Bilicék nyerték.

„Nagyon sűrű a programunk, szombaton Kassán szerepeltünk a bajnoki elődöntőben. Hiába játszottunk jól, vereséggel fizettünk a harmadik negyedben a háromperces védekezési rövidzárlatért. Hétfő este Domzaléban léptünk pályára, holnap pedig már a kassaiakat fogadjuk. Bízom benne, hogy a kupasiker erőt ad a csapatnak” – jelentette ki Paulík József.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?