A kassai csoportban a szlovákok a 2019-es hoki-világbajnokságon

Míg 2011-ben Pozsonyban játszott a szlovák jégkorong-válogatott, addig a jövő évi világbajnokságon (május 10– 26.) a kassai alapcsoportban fog szerepelni Craig Ramsay szövetségi kapitány csapata.A világbajnokság két nyolcas csoportjának besorolása automatikusan a világranglistás helyezések alapján t

Míg 2011-ben Pozsonyban játszott a szlovák jégkorong-válogatott, addig a jövő évi világbajnokságon (május 10– 26.) a kassai alapcsoportban fog szerepelni Craig Ramsay szövetségi kapitány csapata.

A világbajnokság két nyolcas csoportjának besorolása automatikusan a világranglistás helyezések alapján történik, viszont a házigazdának jogában áll változásokat kezdeményezni. „Mi egyetlen módosításhoz kértünk és kaptunk jóváhagyást: a pozsonyi, B csoportból a kassai, A csoportba helyeztük át saját válogatottunkat, amely a norvégokkal cserélt helyet – magyarázta Martin Kohút, a Szlovák Jégkorongszövetség elnöke a tegnapi sajtótájékoztatón. – Mivel jégcsarnokaink európai viszonylatban nem tartoznak a legnagyobbak közé, nem fogunk tudni rekordokat dönteni nézőszámban, érzelmileg viszont a maximálisat akarjuk nyújtani, hogy a cseh és az osztrák drukkerek Pozsonyban érezzék magukat otthon, míg a mi csapatunk Kassán.”

Kohút emellett hozzátette, idén Dániában anyagilag is kifizetődött a hasonló taktika: a házigazda a kisebb helyszínen, Herningben játszotta a csoportmeccseit, míg Koppenhágában a svédek uralták a lelátókat a földrajzi közelségnek köszönhetően. Ha pedig a szlovákoknak 2019-ben sikerülne kivívniuk a negyeddöntőbe jutást, a rugalmas kiírás alapján mindenképp Pozsonyban kerülne sor a mérkőzésre.

A hét évvel ezelőtti szlovákiai világbajnoksághoz képest nem csak a házigazda csapat bázisa változik: a tervek szerint a farkas Goolyt egy medve váltja kabalaállatként. A nemzetközi szövetség előírásai csak pár technikai részletben változtak, ennek ellenére a két jégcsarnok kisebb ráncfelvarráson fog átesni. A szervezői csapat – amely a mostani 20-ról fokozatosan 150 fősre fog bővülni – mintegy 450 ezer látogatóval számol, ami 50 ezerrel lenne több a 2011-es eredménynél. A vb büdzséje 20 millió euró, s a 2011-es 3,5 milliósnál egy picivel több nyereségre számítanak. Ennek növeléséhez fognak hozzájárulni a szurkolói zónák, amelyeket nemcsak a két helyszínen, hanem más városokban is kiépítenek, a tervek szerint gazdag programmal.

A jegyeket szeptembertől kezdik árusítani, első körben a bérletek és a több meccsre szóló csomagok kerülnek majd forgalomba.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?