A kaiserslauterni csoda

Kaiserslautern. Nagy meglepetésre, de teljesen megérdemelten a magyar labdarúgó-válogatott 2:0-ra nyert Kaiserslauternben a szombaton kezdődő portugáliai Európa-bajnokságra készülő német együttes ellen.

Lothar Matthäus magyar szövetségi kapitány Tóth András (Vasas) személyében újoncot is avatott az 1954-es berni, német-magyar (3:2) világbajnoki döntő 50. évfordulójára rendezett találkozón. A kezdés előtt a két szövetség elnöke, Gerhard Mayer Vorfelder és Bozóky Imre mutatta be a játékosokat Johannes Rau német, illetve Mádl Ferenc magyar államfőnek. A magyar válogatott bátran kezdett, s Torghelle a második percben akár a vezetést is megszerezhette volna: Gera hosszú indításával ugrott ki középen, Nowotny szorításában 12 m-ről kapura lőtt, s már Kahn is verve volt, de a labda centikkel a kapufa mellett gurult el. Aki azt hitte, ez lesz a magyarok egyetlen gólhelyzete, tévedett. Az MTK agilis csatára ugyanis a 7. percben már mattolta Kahnt, miután lefordult Wörnsről, és 10 méterről a hosszú sarokba lőtt: 0:1. A gól még inkább megzavarta a németeket, akik csak a félidő közepén ragadták magukhoz a kezdeményezést, de akkor sem veszélyeztették Király Gábor kapuját. Negyedórával a szünet előtt egy remek ellentámadás végén, Gera parádés indítása után Torghelle pazar mozdulattal, mellel maga elé tette a labdát, majd 9 m-ről a kifutó Kahn fölött a hálóba lőtt: 0:2. A hazai gárda a pihenőt követően sem kapcsolt gyorsabb tempóra, a lassú és körülményes próbálkozásokat biztosan hatástalanította a magyar védelem. Sőt, az 56. percben Gera hatalmas lehetőséget rontott el, pedig el is dönthette volna az emlékmérkőzés sorsát. Ez sem ébresztette fel a németeket, akik gyakorlatilag elképzelés nélkül mentek előre, igaz így is teljesen beszorították a vendégeket a hajrában. Az utolsó negyedórában sem változott a helyzet, így a magyar labdarúgó-válogatott régóta várt, bravúros győzelmet aratott Kaiserslauternben, ezzel idei negyedik sikerét ünnepelhette. Lothar Matthäus közvetlenül a mérkőzés lefújása után úgy nyilatkozott, hogy az utóbbi napok híreszteléseivel ellentétben a magyar válogatott szövetségi kapitánya marad. Matthäust az isztambuli Besiktas csábította, és a török lapok már az elmúlt héten kész tényként kezelték, hogy az egykori világklasszis a németek ellen irányítja utoljára a magyar válogatottat. (mti, ú) keretbe Németország–Magyarország 0:2 Kaiserslautern, 36 073 néző (teltház), játékvezető.: Bennett (angol). Gólszerző: Torghelle (7., 31.). NÉMETORSZÁG: Kahn–Hinkel (46. Schweinsteiger), Wörns, Nowotny (62. Baumann), Lahm–Schneider, Hamann (84. Ernst), Ballack, Frings–Bobic (74. Podolski), Klose (46. Brdaric). MAGYARORSZÁG: Király–Szélesi, Stark, Juhász, Tóth A.–Bodnár, Rósa D., Leandro (63. Tóth B.), Huszti (92. Bodor)–Gera (89. Gyepes), Torghelle. (m)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?