A játékvezető visszavág

Santiago de Chile. Ahogy már korábban jeleztük, a Byron Moreno játékvezető botrányos ténykedése miatt kieső olaszok az incheoni repülőtéren nagy meglepetésükre egyszer csak szemtől szembe találták magukat – Byron Morenóval.

Santiago de Chile. Ahogy már korábban jeleztük, a Byron Moreno játékvezető botrányos ténykedése miatt kieső olaszok az incheoni repülőtéren nagy meglepetésükre egyszer csak szemtől szembe találták magukat – Byron Morenóval. A bíró természetesen nem úszta meg néhány gyilkos tekintet és kisebb inzultus nélkül, alapjában véve azonban nem történt nagyobb botrány.

Moreno aztán ellentámadásba lendült, és a chilei La Tercera napilap hasábjain hosszasan beszélt arról, mit is gondol az esetről. Tette mindezt azt követően, hogy egyes olasz lapok állították: komoly bizonyítékokkal rendelkeznek arra vonatkozóan, hogy az ecuadori játékvezetőt megvesztegették a koreaiak.

– Ha az olaszok vesztegetést emlegetnek – kezdte Moreno – , ez nyilván azért van, mert ők rendszeresen élnek hasonló eszközzel. Az általuk elmondottak legalábbis azt tükrözik, hogy már éltek ezzel az eszközzel, vagy minden további nélkül élnének vele, ha úgy adódik. Milyen erkölcsi mérték lehet abban az országban, ahol egy klubvezető arra hivatkozva emleget árulást, és rúg ki egy játékost, mert az gólt mert rúgni az adott ország válogatottjának. Moreno ezt követően hozzátette: nyugodt a lelkiismerete a mérkőzés miatt. – Teljes mértékben nyugodt vagyok, és ha az olaszok most azt állítják, hogy bizonyítékaik vannak a megvesztegetésemre, az nagyon komoly sértés nemcsak rám, hanem a koreai szövetségre és a FIFA-ra nézve is. Senkinek a becsületével nem szabad így szórakozni, és ezt egyelőre csak figyelmeztetésnek szánom. Jobb lenne, ha az olaszok inkább magukban keresnék a hibákat – mit vétettem például én, amikor 1:1-nél Vieri az üres kap- mellé bombázott? – tette fel a kérdést végül Moreno. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?