A hosszabbítás döntött Ipolyszalkán

Salka.Komjatice

Vasárnap érsekújvári járási rangadót rendeztek a Nyugat-szlovákiai VI. MEVA fociliga keleti csoportjában, ahol a házigazda szalkaiak kétgólos hátrányból fordítva a hosszabbításban harcolták ki a 3:2-es győzelmet Muzsla csapata ellen.

A szalkaiak első két tavaszi bajnokijukat elvesztették (Kmeťovo 3:2, Bánov 1:0), de esélyesként fogadták a muzslaiakat, akik idén a feljutásért harcoló Tardoskeddtől idegenben 5:0-ra, otthon pedig a Starý Tekovtól 6:0-ra kaptak ki. Így meglepetés volt, hogy az első félidőben a hazai mezőnyfölény ellenére nem láttak gólt a nézők, a 62. percben pedig már a második muzslai találatnak tapsolhattak.

„Fiatal csapatunkkal vesztenivaló nélkül utaztunk az esélyesebb ellenfélhez. A fiúk hozzáállásával elégedett voltam, a játék is jó volt, hiszen a 86. percig két góllal vezettünk, a végén viszont a rutin döntött. A szalkaiak idősebb játékosai az utolsó percekben megfordították az eredményt. A helyszínen azonban mi is pozitív visszajelzéseket kaptunk és én is megdicsértem a játékosaimat. Egy szalkai derbit így lehozni nagyon pozitív a fiatal játékosainknak” – foglalta össze lapunknak csapata teljesítményét Ovszák Tibor, a muzslaiak edzője.

„Már az első félidőben eldönthettük volna a három pont sorsát. Nem mentek be a lövéseink, a kapufáról is kifelé pattant a labda. A szünet után is nyomtunk, de egy szép lövést követően hátrányba kerültünk. Kitámadtunk és gyorsan kaptunk még egy gólt, de ez után is mi támadtunk. A 86. percben megtört a jég, ekkor már befelé pattant a kapufáról a labda. Két perccel később egy szöglet utáni fejessel ki is egyenlítettünk. A hosszabbításban ígéretes helyzetből végezhettünk el egy szabadrúgást. Šál Ricsi az ilyen helyzetek specialistája, és a sorfal fölött be is tekerte a labdát a vinklibe, így nyertünk. Az első két meccsen is hadilábon álltunk a góllövéssel, remélem, már átmegy ez rajtunk, hiszen most is akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Szimpatikus ellenfelet győztünk le, fiatal csapatról van szó, akik végig harcoltak, de ilyen a foci, nekünk is szükségünk volt erre a három pontra a szomszédderbin” – mondta el lapunknak a szalkaiak klubelnöke, Demendi Attila. A tabella negyedik helyén álló klub vezetőjétől megtudtuk, hogy a szezon hátralévő részében is nézőcsalogató játékot szeretnének mutatni, és ha az első öt hely valamelyikén végeznek, elégedetten nyugtázzák majd a teljesítményüket.

Az utolsó előtti, 13. helyen álló Muzs- lán ennél visszafogottabban terveznek. „Új csapat állt össze, összeszedtük a környék fiataljait és rájuk próbálunk építeni. Az eredmények után nem volt túl feldobott a csapat, de az öltözőben így is jó a hangulat. Ha egyre több edzés és meccs lesz a lábunkban, és mindenkinek megtaláljuk a helyét, akkor jönnek majd az eredmények, jó irányba haladunk. A cél, hogy bennmaradjunk és hosszú távon egy jó csapatot építsünk” – zárta beszélgetésünket Ovszák Tibor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?