A hideg is nehezítette a magyarok dolgát Paraguay ellen

Szöllősi-Schatzl Nadine

A magyar női kézilabda-válogatott a papírformának megfelelően sima, 35:12-es sikerrel kezdte meg a világbajnokságot Paraguay ellen.

A dél-amerikai válogatott, amely csupán a meccs előtti este érkezett meg Helsingborgba nem fejtett ki nagy ellenállást, mindkét félidőben csupán 6-6 gólt szerzett, míg a meccs legjobbjának választott Papp Nikolették 35-ször találtak a kapuba. A paraguayiak két piros lapot is kaptak, aminek köszönhetően Szöllősi-Schatzl Nadine és Márton Gréta is ápolásra szorult, utóbbi a meccs után Győri-Lukács Viktóriához hasonlóan jeges borogatással érkezett meg az interjúzónába, de minden bizonnyal nem komoly a sérülésük.

Utóbbi játékos a Nemzeti Sportnak megjegyezte neki a csarnokban tapasztalható hideg nem tett jót és összeugrott egy izom a lábában. Hasonló problémákkal küzdött a vb-újonc Simon Petra is aki a félidőben külön melegített is, hogy elkerülje a sérülést. „Nagyon jól sikerült így kezdőmérkőzésnek, jó volt az önbizalom növelésére is és mindenki kivette a részét a sikerből, tényleg csapamunka volt. Egy ilyen csapat ellen pont ez a lényeg, hogy mindenki megtalálja a formáját és az önbizalmát, hogy ezáltal tudja a csapatot segíteni” – nyilatkozta a három gólig jutó 19 éves irányító.

„A védekezésünk működött, Böde-Bíró Blanka szenzációsan védett és sokszor szépen indított, ennek köszönhető a különbség” – méltatta a 11 lövést hárító kapusát a szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir. A magyar csapat szombaton 20.30-tól Kamerun ellen folytatja szereplését a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs vb-n.

Csütörtöki eredmények

NŐI VB

B csoport: Montenegró–Kamerun 25:11 (13:2), Magyarország–Paraguay 35:12 (15:6), magyar góldobók: Szöllősi-Schatzl, Klujber 5-5; Töpfner, Juhász 4-4, Papp, Kuczora, Vámos, Márton, Simon 3-3; Győri-Lukács, Pásztor 1-1.

D csoport: Szlovénia–Izland 30:24 (16:13), Franciaország–Angola 30:29 (18:15).

F csoport: Németország–Japán 31:30 (18:17), Lengyelország–Irán 35:15 (18:8).

H csoport: Hollandia–Argentína 41:26 (20:14), Csehország–Kongó 32:22 (19:11).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?