A házigazda bravúrja

Gúta. Mivel Martinban lemondták a szervezést, a versenyrendezőnek más házigazda után kellett nézni. A választás Gútára esett, Vincze Ferenc és társai pedig éltek az alkalommal, így a múlt hét végén náluk zajlott a legmagasabb osztályú cselgáncs csapatbajnokság, az I. liga idei második tornája.

Gúta. Mivel Martinban lemondták a szervezést, a versenyrendezőnek más házigazda után kellett nézni. A választás Gútára esett, Vincze Ferenc és társai pedig éltek az alkalommal, így a múlt hét végén náluk zajlott a legmagasabb osztályú cselgáncs csapatbajnokság, az I. liga idei második tornája. Ehhez az is hozzájárult, hogy felnőtt férfi együttesük tagja a mezőnynek, s az idény során mindig valamelyik résztvevő a forduló házigazdája. A beugró rendező szerepével jól megbirkóztak a gútaiak, s ha már otthon versenyezhettek, szereplésüket egy remek sikerrel tetőzték. Fiatal, tapasztalatokat gyűjtő csapatukkal 4:3-ra legyőzték a tavaly playoff-elődöntős PS Bratislavát. Igaz, a többi párharcot elvesztették (Dukla B. Bystrica 2:5, Pezinok – a torna győztese – 1:6 és Martin 2:5), de a távolmaradó Prešov elleni összecsapás mérkőzés nélküli megnyerésével gyakorlatilag már megkapaszkodtak az élvonalban. Az utolsó tornán pontszámban már nem érheti őket utol a sereghajtó Prešov.

Vincze Ferenc, a gútai cselgáncs mozgatórugója nagy fegyverténynek tartja védencei helytállását, különösen a pozsonyiak elleni sikerét: „Azért indultunk el az I. ligában, hogy versenylehetőséget adjunk a fiataloknak, hogy ők is kipróbálhassák a legjobbak közti küzdelmek légkörét. Nagyon fiatal a gárdánk, négyen junior válogatott versenyzők. Gőgh Tamás a legidősebb, csak hárman felnőtt korúak. Másik célunk az volt, hogy elkerüljük az utolsó helyet, ez szintén megvalósult. Tanítványaim újabb ösztönzést kaptak az I. ligában, érzik, hogy ott helyük, nem másodosztályú cselgáncsozók, s a csapatszellem terén is előreléptünk” – mérlegeli edzői szemmel az élvonalbeli szereplés előnyeit.

Egy-egy mérkőzésen hét súlycsoportban folynak a küzdelmek. A gútaiak 60 kilóban Csütörtöki Mariánt és Füri Tamást, 66 kilóban Szabó Ákost és Szabó Gábort, 73 kilóban Benkóczky Mariánt, 81 kilóban Marek Chudíkot, 90 kilóban Keszeli Andrást és Kubica Pétert, 100 kilóban Gőgh Tamást és Főrdős Pétert szerepeltetik. Az utóbbi két dzsudós váltakozva rajtol a plussz 100 kilóban is. „Teljesítményük alapján csapatomnak két húzóembere van: Csütörtöki Marián, aki az első tornán ötből hármat, legutóbb négyből három csatát megnyert és Gőgh Tamás, aki biztos pont társai között. Igaz, vendégversenyzőként képviseli színeinket, de továbbra is gútainak érzi magát, beilleszkedett a csapatba, és jelenléte fokozza a gárda összetartó erejét” – árulta el Vin-cze Ferenc. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?