A hatpontos család

Újratárgyalták az ún. Fradi-ügyet. Csak a rend kedvéért: ezúttal az Üllői úti lincselés alcíműt, pedig a „Mikor és hogyan távozik Várszegi és a Fotex?” is érdekesen alakul. Az MLL székházában tartott ülésről szóló tudósításokat olvasva megnyugodhattunk.

Újratárgyalták az ún. Fradi-ügyet. Csak a rend kedvéért: ezúttal az Üllői úti lincselés alcíműt, pedig a „Mikor és hogyan távozik Várszegi és a Fotex?” is érdekesen alakul. Az MLL székházában tartott ülésről szóló tudósításokat olvasva megnyugodhattunk. Ha eddig voltak is kételyeink a magyar futball „háttérközegét” illetően, már nincsenek. Már tudjuk, hogy az MLL-től kezdve a klubokig minden poszton csupa tisztességes és feddhetetlen ember dolgozik, így van ez a Ferencvárosnál is, és ennek módfelett örülünk. Olyannyira örülünk, hogy könnyekig hatódva olvassuk: ezek közül a feddhetetlen és becsületes emberek közül valakiket el akarnak marasztalni a május 30-i játékos- és edzőverés miatt, mivel nem biztosították a Fradi–DVSC „sportrendezvény biztonságos lebonyolítását”.

Azon a gyönyörű májusi napon mindenki grandiózus bajnokavatóra készült, színpad is állt már, Deák Bill Gyula a háttérben hangolt („Csapat csak egy van...”), a klub illetékesei pedig a „Minden fradista egy nagy családot alkot” mottó jegyében kinyittatták a menekülőkapukat, a szurkolók hadd öleljék keblükre kedvenceiket, hadd üvöltse velük együtt Szűcs Lajos (a sportemberi tisztesség és méltóság példaképe), mit is gondol az Újpestről. Kinyittatták a menekülőkapukat, hogy aztán sápadtan és szájtátva figyeljék a pályára özönlő „Grüne Jugend” ámokfutását.

A nagy család elmélet azonban mára kényelmetlenné vált, és mintegy fél évvel az eset után Szeiler elárulta az MLL-nek: senki sem nyittatta ki a menekülőkapukat, hanem a szurkolók nyomták be, a klub részéről tehát senki sem hibázott. A biztosításért felelős illetékes azért azt is közölte: en bloc a közönséget sem lehet elmarasztalni, hiszen akadt közöttük, „aki gratulált a játékosoknak, és elkérte az illető mezét”.

Hogy az MLL-t ez az új tálalás sem hatotta meg, s ismét levont hat pontot a Fraditól, semmit sem jelent. Szeilerék majd újra fellebbeznek, ismét és sokadszor, az ügy az MLL fellebviteli bizottsága elé kerül, ahol újratárgyalják, majd jön – ismét és sokadszor – az MLSZ, amely visszaadja a levont hat pontot, hatályon kívül helyezve az addigi döntéseket, és így tovább, körbe-körbe.

Higgyünk a Fradinak. Higgyük el, hogy békés majális zajlott, semmi rendkívüli nem történt, végtére is Szentes Lázár él (egy vesénrúgás mégsem agyonverés), Tököli virul stb. A Fradi egy nagy család, ahol balhé nincs, ellenben van rend, szeretet és béke. Hiszen – ezt is megtudhattuk – a Fradi–Debrecent is csak negyven rendőr biztosította (negyven rendőrt a Hypós-kaliberű huligánok másodmagukkal is megkergetnek). Higgyük el mindezt, és készüljünk a holnap délutáni békés Fradi–Újpestre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?